Home > Benjamin met de lange oren gaat morgen (tijdelijk) verhuizen in Wenduine

Benjamin met de lange oren gaat morgen (tijdelijk) verhuizen in Wenduine

Geschreven op 23 augustus 2023 om 10:09 door Mario De Wilde

Morgen donderdag, 24 augustus, wordt in Wenduine het kunstwerk ‘Benjamin’ verplaatst van Park Lange naar de rotonde aan de Ringlaan, ter hoogte van de Manitobahelling. ‘Benjamin’ meet ruim 3 meter en zal met een dieplader overgebracht worden naar zijn nieuwe – tijdelijke – verblijfplaats. De verhuis van Benjamin naar de andere kant van Wenduine is een huzarenstukje dat voor de nodige logistieke problemen en impact op het verkeer langs de Ringlaan zal zorgen.

De verhuis is nodig voor de heraanleg van het Park Lange, aan de westzijde van Wenduine tegenover de Hubertmolen. Ook het voormalige dierenparkje krijgt een stevige opfrisbeurt en daar zal Benjamin zijn definitieve verblijfplaats krijgen. “Maar ondertussen zal hij de mensen verwelkomen die vanuit Blankenberge de badplaats binnenrijden”, vertelt cultuurschepen Rudi Cattrysse.

Om het monumentale beeld naar zijn nieuwe locatie te brengen moet het onder de bovenleiding van de tram door. ‘Het beeld zal met een verreiker op een dieplader geplaatst worden. Die moet de trambedding kruisen zonder de bovenleiding te beschadigen. Daarna gaat het via de Ringlaan naar de andere zijde van Wenduine, waar de verreiker het zware bronzen beeld op een sokkel op de rotonde zal plaatsen’, aldus schepen Cattrysse.

De jongen met de ezelsoren

Benjamin is een kunstwerk van Maen Florin. Zij is een Belgische kunstenares die naam maakte met haar verstilde, in zichzelf gekeerde beelden. In 2021 werd haar werk geselecteerd voor de bekende 3-jaarlijkse openluchttentoonstelling Beaufort. Het gemeentebestuur van De Haan heeft naar aanleiding hiervan het kunstwerk aangekocht. De werken starten omstreeks 8.30u. en worden uitgevoerd door de gespecialiseerde firma Helix Art & Technics. Deze zullen zeker hun impact hebben op het verkeer langs de Ringlaan. Vermoedelijk zullen de werken voltooid zijn omstreeks 11u.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.