Home > Bellewaerde trekt aanvraag nieuwe ‘Canadacoaster’ weer in

Bellewaerde trekt aanvraag nieuwe ‘Canadacoaster’ weer in

Geschreven op 4 maart 2019 om 19:42 door Mario De Wilde

Vorige week raakte bekend dat Bellewaerde een nieuwe familiecoaster wilt openen met projectnaam “Canadacoaster”. Daartoe had het park een aanvraag gedaan bij de gemeente, maar deze werd inmiddels weer ingetrokken. Het zou gaan om een achtbaan die meer dan 18 meter hoog werd.
Ondertussen heeft Bellewaerde echter de aanvraag voor dit project alweer ingetrokken en daarmee de plannen tijdelijk opgeborgen. Er zou namelijk wat disussie ontstaan zijn met het Agentschap Natuur en Bos over het aantal bomen dat zal moeten gekapt worden voor de komst van de nieuwe achtbaan. De attractie kwam middenin een bosrijk gebied te liggen en bezoekers zouden langs de bomen heen scheren tijdens een ritje in de achtbaan. Echter moesten er ook enkele bomen gekapt worden, en het was niet duidelijk of deze bomen zouden gecompenseerd worden. Daarom heeft Bellewaerde op eigen initiatief de aanvraag reeds ingetrokken.
Vertraging
Bellewaerde wou de achtbaan volgend jaar al openen, zo blijkt nu. “Als die discussie met ANB uitgeklaard is, kan Bellewaerde een nieuwe aanvraag indienen. Maar voor alle duidelijkheid: als deputatie hebben we de vergunningsaanvraag niet geweigerd, Bellewaerde heeft ze zelf ingetrokken”, legt gedeputeerde Bart Naeyaert uit. De aanvraag zal hoe dan ook vertraging oplopen door deze recente ontwikkelingen. Bellewaerde wenst voorlopig niet te reageren.
Parking A
Samen met de aanvraag van de Canadacoaster, werd er een aanvraag voor de heraanleg van Parking A gedaan, deze werd inmiddels goedgekeurd.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.