Home > Bellewaerde krijgt straks een nieuwe ‘Mundo Amazonia’-zone met drie extra attracties en wereldprimeur

Bellewaerde krijgt straks een nieuwe ‘Mundo Amazonia’-zone met drie extra attracties en wereldprimeur

Geschreven op 9 februari 2024 om 07:21 door Mario De Wilde

Goed nieuws voor de pretparkliefhebbers. Vanaf 30 maart kunnen bezoekers in Bellewaerde Park de gloednieuwe zone ‘Mundo Amazonia’ ontdekken. Je vindt er drie nieuwe attracties, waaronder een heuse wereldprimeur met de unieke waterattractie “Amazonia”. Daarbovenop bevat de zone ook een nieuw horecapunt, een souvenirwinkel en sanitaire voorzieningen. Als kers op de taart wordt dit alles omgeven door een nieuw aangeplante natuurpracht. Voor de ontwikkeling en de bouw van deze splinternieuwe zone werd een investeringsportefeuille van in totaal 21 miljoen euro voorzien. Deze investering kadert in de langetermijnvisie om als themapark steeds vernieuwend uit de hoek te komen, om de trouwe bezoekers en families te verrassen met unieke ervaringen alsook om nieuwe bezoekers aan te trekken.

Waterattractie Amazonia, een wereldprimeur voor de ganse familie!
Het avontuur start reeds in de wachtlijn tussen de exotische natuurpracht. Het instapstation van de attractie bevindt zich in een verlaten mijngebouw, waar men lang geleden smaragden ontgon. Bezoekers stappen er in een boot voor 8 personen. Het avontuur start via een schuine lift die je naar een hoogte van 18 m brengt. De boot glijdt in een kolkende waterglijbaan naar beneden en splasht in een eerste waterbassin. Vervolgens bereik je via een draaiende verticale lift opnieuw een hoogte van maar liefst 19 m, waarna je in gigantische halfpipe terechtkomt! De spectaculaire tocht eindigt met een onverwachte vrije val in de mijnschacht. Dit type attractie is uniek in de wereld en vind je enkel terug in Bellewaerde Park!

2 mini-attracties, maximaal plezier!
Voor wie het iets rustiger wil houden, is er Rio Do Cacao ofwel de mini-boomstammetjes. Deze attractie biedt kinderen de kans om de eerste sensatie van een waterattractie te ervaren met een zachte splash als verrassing.

Ook de River Splash is opgenomen in de nieuwe zone. De attractie kreeg een grondige upgrade en werd omgetoverd tot Rio Do Cafe.

Naast de mini-boomstammetjes vind je nog meer opwinding voor de kleine avonturiers in de Brazilian Buggies. Deze kidscoaster belooft een eerste rollercoasterervaring op maat voor de allerkleinsten en is een subtiele knipoog naar de Keverbaan van vroeger.

Onvergetelijke herinneringen en smaken
Een bezoek aan Bellewaerde Park is onvergetelijk en met het ideale souvenir geniet je nog lang na van je dag vol dolle pret. In de nieuwe souvenirshop Samba Souvenirs vind je de leukste geschenken voor jong en oud, waaronder smaragden en andere edelstenen.

De Tropical Takeaway helpt je jouw honger stillen. Een volledig nieuw horecapunt met prachtig terras waar je de exotische sfeer proeft in overheerlijke empanadas, lekker knapperige nacho’s en verrukkelijke taco’s. Een volledig nieuw aanbod in het voedingsassortiment van Bellewaerde Park.

Een exotische natuurpracht
In Mundo Amazonia genieten bezoekers van een Zuid-Amerikaanse en Braziliaanse sfeer omgeven door prachtige bomen en exotische struiken en planten. Er worden maar liefst 80 grote inheemse bomen met een hoogte van 10 à 18 m aangeplant! Alsook 70 exotische en meerstammige bomen met een hoogte van 5 à 10m, 30 meerstammige exotische struiken van 3m en een 600-tal kleinere struiken van 0,5 à 2 m hoogte. Op grondniveau vormen de 1400 bosplanten voor een uitstekende afwerking. Net zoals in de andere zones van Bellewaerde Park is de natuur ook in de nieuwe zone alomtegenwoordig!

Praktische info
Bellewaerde Park opent de deuren vanaf 30 maart 2024. Voor de meest recente openingskalender, tickets en abonnementen, ga naar bellewaerde.be/park.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.