Home > Belgische Kampioenschappen MTB Strandrace worden straks in Bredene betwist

Belgische Kampioenschappen MTB Strandrace worden straks in Bredene betwist

Geschreven op 29 december 2022 om 08:21 door Mario De Wilde

Straks starten in Bredene de Belgische Kampioenschappen MTB Strandrace. Opgelet: het betreft een open kampioenschap: niet-Belgische vergunninghouders mogen ook deelnemen, maar uitsluitend renners met de Belgische nationaliteit en met een vergunning met een UCI BEL-code komen in aanmerking voor een nationale titel. Het atypische brede strand met de vele golfbrekers zijn de perfecte uitvalsbasis voor iedereen die houdt van een pittige uitwaairit aan de Belgische kust.

Beachracers kunnen er een frisse neus ophalen en er samen met de profs rijden tussen Kerst en Nieuw. BK Beachrace Bredene staat open voor zowel recreanten als profwielrenners uit binnen- en buitenland, maar enkel renners met de Belgische vergunning komen in aanmerking voor een nationale titel. Je kan dus zeker en vast ook relaxed komen beachracen op jouw eigen tempo. Iedereen start op hetzelfde tijdstip volgens het principe van een massastart maar je bepaalt zelf jouw intensiteit, snelheid en doel.

Er is keuze uit een parcours van 27 km (3 lussen) of 54 km (6 lussen). Het BK 2022 zal live uitgezonden worden op VTM vanaf 13u30.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.