Home > Belgisch kampioenschappen wielrennen gaan in 2028 in Waregem door

Belgisch kampioenschappen wielrennen gaan in 2028 in Waregem door

Geschreven op 5 oktober 2022 om 08:59 door Mario De Wilde

Waregem onderstreept nog maar eens zijn status als wielergekke stad. De gemeenteraad keurde op dinsdag 4 oktober immers goed dat het Belgisch kampioenschap tijdrijden voor de jeugd in 2023 én het BK op de weg voor de dames en heren elite in 2028 naar Waregem komen. De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond ziet in Waregem duidelijk een uitstekende partner voor de organisatie van deze sportieve hoogdagen.

Onze stad neemt al decennialang een prominente plek in binnen de Belgische wielersport. Als vast eindpunt voor World Tour-wedstrijd Dwars Door Vlaanderen schrijven we elk jaar mee aan een stuk wielergeschiedenis. We schreven nog veel meer wielergeschiedenis, want eerder organiseerden we al het legendarische wereldkampioenschap in 1957 en de Belgische kampioenschappen in 1966 en 1989. En in 2021 kroonden Lotte Kopecky en Wout van Aert zich tot Belgisch kampioen in Waregem. In 2014 haalde de stad het Belgisch kampioenschap veldrijden naar de Gaverbeekhippodroom en Waregem was ook jarenlang het decor van de spectaculaire Cyclocross Masters.

Een pak toppers
In 2023 en 2028 breien we daar dus heel graag een vervolg aan. In 2023 organiseert Waregem het BK tijdrijden voor alle jeugdcategorieën en in 2028 tekenen ongetwijfeld een pak toppers present voor het Belgische kampioenschap op de weg voor dames en heren elite. Het stadsbestuur is dan ook erg verheugd dat Belgian Cycling deze twee organisaties aan de stad Waregem heeft toegewezen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.