Home > België sinds 15 uur dicht: streng in- en uitreisverbod

België sinds 15 uur dicht: streng in- en uitreisverbod

Geschreven op 20 maart 2020 om 19:21 door Mario De Wilde

Het Belgisch kernkabinet heeft deze middag beslist om vanaf 15 uur vandaag inreis- en uitreiscontroles uit te voeren op niet-essentiële verplaatsingen. In het bijzonder worden toeristische verplaatsingen naar België verboden en zullen grenscontroles uitgevoerd worden. Overtredingen zullen streng gesanctioneerd worden. Elke verplaatsing naar tweede verblijven op Belgisch grondgebied zijn eveneens verboden. Lokale politie zal toezien op de uitvoering ervan.
Dit wil zeggen dat mensen uit grensgebieden niet meer de Belgische grens kunnen oversteken en teruggestuurd zullen worden. Voor de Belgen die nog in het buitenland verblijven is er een richtlijn van stand die toelaat dat mensen altijd kunnen terugkomen naar hun land van herkomst. Het transport van en naar België is daar niet in inbegrepen. Het transport van goederen kan gewoon voortgaan. De maatregelen zijn er volgens de overheid gekomen na signalen van lokale politiezons, van de kust tot de Ardennen. Wie betrapt wordt op het niet naleven van de nieuwe afspraken, riskeert boetes tot 4.000 euro en celstraffen tot 3 maanden.  Wie voor zijn werk de grens moet oversteken, moet een attest van de werkgever kunnen voorleggen. Wie dat niet heeft, wordt onverbiddelijk teruggestuurd!

4 reacties

Ad Huffels
Geschreven op 2020-03-21 17:11:30
Ik woon in Kapellen, Belgie Mijn schizofrene dochter in een tehuis in Arnhem. Kan ik haar bezoeken en een multidisciplinaire vergadering over haar toestand bijwonen?
Hans
Geschreven op 2020-03-21 11:51:10
Kan ik als nederlander mijn zoon nog ophalen van Brussel airport?
Mario De Wilde
Geschreven op 2020-03-21 11:15:18
Beste Korrie. Wanneer jullie -bij politiecontrole- een bewijs kunnen voorleggen van de woonplaats in Nederland en dat jullie op terugweg uit vakantie in Spanje zijn, kan dat zonder problemen. Veel succes en keep it safe!
Korrie
Geschreven op 2020-03-21 05:00:04
Wij moeten naar huis vanuit Spanje. Mogen we dan wel door België rijden?

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.