Home > Belgian Offshore Days: meer dan 1.200 offshore wind professionals in Oostende

Belgian Offshore Days: meer dan 1.200 offshore wind professionals in Oostende

Geschreven op 8 maart 2023 om 07:22 door Mario De Wilde

Vandaag 8 en morgen 9 maart vindt de achtste editie plaats van de Belgian Offshore Days. Meer dan 60 bedrijven tonen hun expertise op de beursvloer en meer dan 1.200 internationale offshore wind professionals schreven zich in voor deze tweedaagse, die opnieuw doorgaat te Oostende (Ostend Sea P’lace). De focus van deze achtste Belgian Offshore Days ligt dit jaar op de groei van offshore wind in de Baltische zee regio en de export mogelijkheden voor de Belgische offshore wind expertise.
De bedrijven die zich in Oostende voorstellen, zijn allen actief in deelaspecten van de offshore windindustrie. De vele internationale professionals komen uit Nederland, Denemarken, Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Polen, en ook België uiteraard. Met de organisatie van de achtste editie van de Belgian Offshore Days, plaatst Oostende zich opnieuw in de kijker als uitvalsbasis voor de Belgian Offshore Cluster (BOC).
Belgian Offshore Cluster – Expertise als export product
BOC is de vereniging die de Belgische toeleveranciers van de offshore windindustrie samenbrengt. Het doel van BOC is de samenwerking tussen de bedrijven, actief in de offshore-industrie, te stimuleren en te promoten. De B2B-beurs reikt hiervoor een uitstekend netwerkmoment aan. Maar BOC wil haar leden ook gidsen doorheen het continu veranderende offshore landschap; denk maar aan de diversiteit van activiteiten en de ontwikkelingen op het vlak van energie transitie, offshore energie eilanden, enz.
Met onze Belgische bedrijven hebben we een vooraanstaande rol in de offshore windontwikkeling. De Belgian Offshore Cluster gelooft dan ook in sterke relaties met nationale en internationale stakeholders en brengt een brede groep van verschillende actoren samen. De hechte banden en een hoge mate van betrokkenheid dragen bij aan het succes van onze energieprojecten en de export van onze expertise. De relatie met buitenlandse stakeholders zorgt eveneens voor een solide, collectieve basis die pleit voor een duurzame toekomst. Daarom besteden we tijdens de eerste beursdag van de Belgian Offshore Days uitgebreid aandacht aan de mogelijkheden in de Baltische zee regio”.
B2B beurs & conferentie
De beurs wordt geopend door Christophe Dhaene, voorzitter van de Belgische Offshore Cluster en Bart Tommelein, burgemeester van de stad Oostende. Voor aanvang van de “Belgian Offshore Oscar” uitreiking geeft Joy Donné, CEO Flanders Investment & Trade een korte toelichting over de ondersteuning van FIT in relatie tot Offshore wind en zal Tinne Van der Straeten, Minister van Energie, de toekomst schetsen voor de Belgische Offshore Industrie.

Tijdens deze eerste conferentiedag worden de mogelijkheden in de Baltische zee regio besproken door verschillende experten actief in deze regio. Thierry Aelens (Ignitis), Wim Verrept (Parkwind), Bernard De Clercq (ELIA Group), Dirk Biermann (50Hertz) en Gerd Küpper (Engie Impact), gaan tijdens deze conferentie dag dieper in op dit onderwerp.

Op de tweede dag is groene waterstof het gespreksonderwerp. POM West-Vlaanderen, in samenwerking met Waterstofnet, John Cockerill, het Von Karman Institute en SWECO bespreken verschillende aspecten van groene waterstof.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.