Home > Belgian Cats kloppen Duitsland na een aarzelend begin

Belgian Cats kloppen Duitsland na een aarzelend begin

Geschreven op 14 november 2021 om 18:07 door Geert Demuynck

Na het verlies in hun openingsmatch tegen en in Bosnië waren de Belgische meisjes erop gebrand om revanche te nemen en het thuispubliek in De Lange Munte in Kortrijk een mooie match te schenken. Het was Duitsland dat zijn opwachting maakte in deze tweede wedstrijd in de EK-kwalificatieronde.

De wedstrijd kan simpel ingedeeld worden in twee helften. In de eerste helft zagen we een aarzelende groep Cats die de Duitsers teveel in hun spel lieten komen. Het eerste quarter werd dan ook met een kleine achterstand afgesloten. Met de rust konden de Belgen de stand net in evenwicht brengen (32-32). De tweede helft was van een totaal ander kaliber. Julie Vanloo deelde kwistig passes uit en vergat ook niet te scoren met enkeel bommen. Emma Meeseman tekende voor een dubbel-dubbel met 25 punten en 11 rebounds en ook Antonia Delaere liet 17 punten en 5 rebounds optekenen. Maar een nieuwe naam viel op aan Belgische kant. Maxuelle Lisowa (20) viel gretig in en zorgde voor verwarring in de Duitse defensie en pakte zelfs uit met enkele bommen. Uiteindelijk werd het nog een kleine dertiger (84-55).

De eerste zege onder de nieuwe coach Valéry Demory was een feit. De volgende matchen staan pas in november 2022 op de agenda, eerst moeten er WK-kwalificaties gespeeld worden. Dit WK gaat door in Australië (Sydney) in september 2022.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.