Home > Belfort van Brugge vanaf nu via Google Maps spectaculair te bezoeken met Immersive View

Belfort van Brugge vanaf nu via Google Maps spectaculair te bezoeken met Immersive View

Geschreven op 15 juni 2023 om 09:50 door Mario De Wilde

Google heeft Google Maps opnieuw getransformeerd door een dimensie aan het platform toe te voegen: Immersive View. Naast de 2D-weergave op de kaarten, laat de zoekmachine nu ook multidimensionale weergaven van de echte wereld voor de ogen van de gebruikers tot leven komen. Google kondigt vandaag de komst van 500 extra monumenten op zijn navigatietool aan, waaronder meerdere in België.

Belgische monumenten op Immersive View:

Het Belfort van Brugge
De Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge
Sint-Salvatorskathedraal in Brugge
Manneken Pis in Brussel
Het Atomium in Brussel
De Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele in Brussel
Stadhuis van Brussel
Justitiepaleis in Brussel

Afgelopen februari introduceerde Google Immersive View als een nieuwe manier om ’s werelds grootste steden op een meer realistische en intuïtieve manier te verkennen. Immersive View maakt gebruik van computervisie en artificiële intelligentie. Door miljarden foto’s van Street View en luchtfoto’s samen te voegen, is de tool in staat om een 360°-beeld te creëren van ’s werelds populairste locaties om gebruikers de indruk te geven dat ze op die plek aanwezig zijn. Het platform voegt ook nuttige informatie toe, zoals het weer en de drukte op een locatie. Lees hier meer.

Immersive View is al beschikbaar voor Android en iOS in Los Angeles, New York, San Francisco, Londen en Tokio. Bezoekers van Amsterdam, Dublin, Firenze en Venetië kunnen vanaf deze maand ook gebruikmaken van de nieuwe tool van Google Maps.

Naast de komst van meer gebouwen introduceert Google Maps vandaag ook twee nieuwe updates om intuïtiever te verkennen en te bewegen:

Routes in één oogopslag: eerder dit jaar introduceerde Google routes in één oogopslag via Google Maps. Met deze functie is het eenvoudig om de vooruitgang van een reis te volgen zonder de volledige navigatiemodus te hoeven doorlopen. Vanaf deze maand wordt de functie wereldwijd uitgerold voor wandelen, fietsen en autorijden op iOS en Android.

Recente zoekopdrachten: Google maakt het navigeren in Google Maps op computer nog eenvoudiger met een update voor recente zoekopdrachten. Hiermee kunnen gebruikers snel alle eerder opgezochte locaties aan de zijkant van het scherm bekijken. De geschiedenis blijft bewaard, zelfs na het sluiten van het browservenster. Het zal ook mogelijk zijn om de geraadpleegde plaatsen te verwijderen, meerdere reizen in één keer te plannen en zelfs een routebeschrijving te krijgen naar alle bestemmingen op een reis. De update zou later deze maand beschikbaar moeten zijn.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.