Home > Belfort Brugge opent opnieuw de deuren met eerste testweekeinde a.s. zaterdag

Belfort Brugge opent opnieuw de deuren met eerste testweekeinde a.s. zaterdag

Geschreven op 18 juni 2020 om 14:22 door Mario De Wilde

Een maandje geleden opende Musea Brugge gefaseerd de deuren van de meeste locaties. Intussen zijn al 6886 reservaties geregistreerd vanaf de heropening op 18 mei tot 21 juni. De grootste publiekstrekker, het Belfort, gaat binnenkort terug open voor bezoekers. De twee komende weekends zijn testweekends waarbij – als alles perfect blijkt te draaien, met de nodige beperkingen door het reservatiesysteem – het monument vanaf 1 juli opnieuw dagelijks geopend zal zijn.

Schepen van cultuur Nico Blontrock verklaart: “We leverden de voorbije weken zware inspanningen om elk van de museumlocaties weer publieksvriendelijk open te stellen waarbij uiteraard rekening werd gehouden met alle strenge coronamaatregelen. Nu zijn we verheugd om het meest bezochte museum van Brugge, het Belfort, eindelijk weer open te kunnen stellen voor het publiek. We organiseren eerst twee testweekends, maar normaal gezien is het vanaf 1 juli weer elke dag open, weliswaar van 10 tot 18 uur. In tegenstelling tot de overige locaties, waar reserveren aanbevolen wordt, is het Belfort enkel op vertoon van reservatie toegankelijk. We moeten dit zo oplossen omdat de capaciteit van het druk bezochte monument wel vrij klein is door de coronamaatregelen”.

Praktisch
Belfort: 20, 21, 27 en 28 juni – daarna vanaf 1 juli, telkens van 10 tot 18 uur. Reserveren is noodzakelijk via www.museabrugge.be/reservatie. Bezoekers dienen stipt op het uur van de reservatie aanwezig te zijn, anders vervalt hun boeking.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.