Home > Beleef ‘Brugge 2020 Lockdown Photo Exhibit’ door Andy McSweeney

Beleef ‘Brugge 2020 Lockdown Photo Exhibit’ door Andy McSweeney

Geschreven op 20 oktober 2020 om 13:53 door Mario De Wilde

Andy McSweeney pakt binnenkort uit met zijn totaalproject ‘Brugge 2020 Lockdown Photo Exhibit’ (boek, gratis 3D online galerij en andere media), een verhaal over ruimte, stilte en eenvoud. Het gaat om een fotoserie gemaakt tijdens de wereldwijde lockdown in Brugge en daarbuiten in het voorjaar van 2020, met de focus op een positief perspectief.

Over deze fototentoonstelling
Data voor online exposities en praktische informatie: van 1 november 2020 tot 1 februari 2021 via www.phototourbrugge/unlocked4light, waar iedereen kan genieten van deze gratis en veilige online 3D-galerij viewing. Deze verzameling van Brugse landschappen onderzoekt de thema’s ruimte, stilte en eenvoud zoals ervaren tijdens de plotse lockdown van maart tot mei 2020 in Brugge België zoals gezien door de ogen van fotograaf Andy McSweeney.

Terwijl Andy de stad op zoveel manieren documenteerde tijdens de lockdown (zoals hij doet met al zijn fotografie, zie hieronder), ligt de focus van deze collectie duidelijk op het enige positieve aspect dat we als locals hebben kunnen ervaren: de stille, wijd open schoonheid van de stedelijke landschappen van Brugge en de historische kern (of ’toeristische driehoek’ zoals sommigen het noemen), verbluffend mooi zonder de drukte en een speciale sfeer in een speciale stad tijdens een speciaal tijd.

100% coronaproof
Over de 3D Gallery: Met behulp van een 100% corona-proof 3D online galerij van kunstmatrix.com kunnen bezoekers vrij rondlopen in deze virtuele ruimte op elke smartphone, tablet of computer en genieten van deze tentoonstelling en tevens de input van Andy lezen en horen. Boek & prints te koop: een fotoboek in gedrukte en in pdf-vorm zal te koop zijn. Bijzonder hier is dat het hardcover boek een eenmalige gelimiteerde editie is van 100 exemplaren.

Andere media: er is meer aan dit verhaal en gedurende de duur van de expositie zullen er ook regelmatig sociale media updates zijn op Andy’s kanalen, dit naast de wekelijkse live ‘Andy’s Photo Show’, waarin we zijn foto proces kunnen volgen, samen met andere gedachten en tips.

Over Andy McSweeney
Andy komt uit Montreal Canada en is een professionele creatieve fotograaf, instructeur en  oprichter/fotogids van Photo Tour Brugge (est. 2012). Geadopteerde Bruggeling sinds 2002… natuurlijk, want hij trouwde met een lieflijke local. Hij verliet Montreal in 1994 en reisde volop vooraleer hij zich hier vestigde. Je zou kunnen zeggen dat hij ‘iets van de wereld gezien heeft’ vooraleer hij zich in Brugge settelde. Zijn hoogtepunten zijn 3 jaar in London, 1 jaar in Australië met een werk visum, 4 lange reizen naar India (met die mooie Brugse local) voor een totaal verblijf van 18 maanden … Ja, hij heeft een paar plekjes gezien en mooie momenten beleefd. Zowel zijn creatieve als commerciële werk in de fotografie is simpelweg gericht op de vele aspecten van het leven en het vertellen van het verhaal: van het lokale gemeenschapsleven tot de stedelijke landschappen en architectuur, het maakt er allemaal deel van uit, en (nog belangrijker) het voedt zijn passie en zijn liefde voor fotografie.

Zijn eerder gepubliceerde werken omvatten het boek “Being in Brugge: Favourites so Far” in 2015, onafhankelijk uitgegeven en gelukkig populair en nog altijd te koop via Musea Brugge en een paar andere lokale verkooppunten. Andy houdt van fietsen, groovy muziek die je doet bewegen en reizen in Brugge en daarbuiten. Hij is gek op zijn vrouw Katie, want zoals hij zegt : “reizigers wonen niet in België voor het weer”.

Meer info & boek voorbeeld: www.phototourbrugge.com/unlocked4light

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.