Home > Bekerbasketbal in West-Vlaanderen

Bekerbasketbal in West-Vlaanderen

Geschreven op 1 november 2021 om 09:10 door Geert Demuynck

Beker van België Heren 1/8ste finales

De vreemdste wedstrijd was ontegensprekelijk de verplaatsing van Oostende naar Mailleux Comblain. In Comblain-au-Port, een stadje aan de Ourthe was de zaal reeds weken op voorhand uitverkocht. Comblain is dan ook de leider in Top Division Two. Maar Oostende moest maar een halve wedstrijd spelen om zich te plaatsen voor de kwart finales. Aan de rust hadden de kustboys de voorgift van 10 punten allang weggewerkt en stond het reeds 37-64. Maar door de hoge condens in de zaal was de linoleum vloer spekglad geworden en dus zeer gevaarlijk op het terrein. Er gebeurden dan ook verschillende valpartijen. Na overleg werd het dan een forfaitzege voor Oostende en mochten ze terug de bus op na een halve wedstrijd.

House Of Talents Kortrijk Spurs A 47-72 Hubo Limburg United A
Mailleux Comblain A FF BC Oostende A
Koninklijke BBC Oostkamp A 69-97 Okapi Aalst A

Beker van België  1/4de finale Dames

Beide West-Vlaamse damesploegen konden het niet waar maken in deze kwartfinales. Zowel Waregem als Kortrijk gingen telkens de boot in. Daardoor zijn er geen West-Vlaamse ploegen meer in strijd voor de Beker van België

Mithra Castors Braine A 72-52 Koninklijk Basket Team ION Waregem A
Kangoeroes Basket Mechelen A 75-31 House Of Talents Kortrijk Spurs A

Beker van Vlaanderen 1/16de finales Heren

Deze competitie wordt over twee weken gespeeld. De matchen die in de loop van deze week gespeeld worden, komen later nog aan bod.
De prestatie van het weekend komt zonder enige twijfel op het conto van Avanti Brugge. Tweedeklasser Melsele Beveren kreeg de voorgift van 10 punten nooit gedicht en een uitgekookt Avanti speelde alsof hun leven ervan af hing. Arno Vandewalle (24), Sam Allemeersch (19) en Dries Rotsaert (19) was het drietal van Avanti waar de bezoekers geen vat op kregen. Exit tweedeklasser dus.

Avanti Brugge 2015 A 96-88 Koninklijk Remant Basics Melsele-Beveren A
BBC Geel A 96-68 Basket Sijsele A
House Of Talents Kortrijk Spurs A 82-63 Insurea Kontich Wolves A

Beker van Vlaanderen 1/8ste finales Dames

Ieper behaalde een logische overwinning thuis tegen Antwerp Giants. Maar het ging zeker niet zonder slag of stoot. Aan de rust stond het 29-28 en waren de bezoekers zeker niet uitgeteld. De wedstrijd verliep heel evenwichtig en Ieper nam het derde quarter voor zijn rekening. Antwerp sloeg terug in het vierde kwart en het resultaat was een extra vijfde quarter na 65-65. Deze “belle” verliep superspannend en met 8-8 werd er voor de vijfde maal een nieuw quarter gestart. Hierin bleef Ieper het meest de zenuwen baas en versloeg uiteindelijk Antwerp met 87-79.

Basket SKT Ieper A 87-97 Antwerp Giants A
Kangoeroes Basket Mechelen B 83-65 House Of Talents Kortrijk Spurs B
Koninklijk Basket Team ION Waregem B 73-58 BC Cobras Schoten-Brasschaat A