Home > Bekende auteurs en Boekenjagers Waregem bundelen verhalen voor het goede doel

Bekende auteurs en Boekenjagers Waregem bundelen verhalen voor het goede doel

Geschreven op 10 augustus 2021 om 14:08 door Mario De Wilde

Lucinda Riley, Lize Spit, Diane Broeckhoven, Toon Tellegen, Patrick de Bruyn, Bart Debbaut, Kevin Valgaeren, Herr Seele, Stijn De Paepe en Christophe Vekeman: het is maar een greep uit de auteurs die de afgelopen maanden belangeloos een exclusief verhaal doneerden voor het boek van De Boekenjagers uit Waregem. Alle opbrengsten gaan integraal naar drie leesbevorderende doelen: Luisterpuntbibliotheek, het Lezerscollectief en de Boekenkaravaan. Het boek De Boekenjagers is vanaf overmorgen 12 augustus exclusief te koop bij Standaard Boekhandel. Tijdens de pre-order werden reeds meer dan 1.100 exemplaren verkocht.

Lucinda Riley doneert kort voor haar dood nog kortverhaal 

De bundel, bestaande uit 19 kortverhalen van diverse schrijvers van topformaat, is een verzameling van mooie, ontroerende en grappige kortverhalen over De Boekenjagers, zwerfboeken of boekenliefde in het algemeen. Verder bevat het boek nog 5 gedichten, 4 illustraties, 4 cartoons, tal van foto’s, getuigenissen en anekdotes over De Boekenjagers. Opvallend is dat de wereldberoemde auteur Lucinda Riley (bekend van “De zeven zussen”) vlak voor haar dood nog haar verhaal doorstuurde voor dit project. Deze speciale bijdrage zal in het Engels en Nederlands verschijnen in het boek, alsook de hartverwarmende boodschap die ze speciaal voor De Boekenjagers schreef.

Met het boek“De Boekenjagers” willen de betrokken auteurs en illustratoren steun bieden aan organisaties die zich, elk op hun eigen manier, inzetten tot het beschikbaar stellen van boeken aan doelgroepen die hier moeilijker toegang tot hebben: slechtzienden, kansarmen, gedetineerden, mensen met psychische problemen, enz..

Boekenjagers blazen 5 kaarsjes uit

Aanleiding voor het verschijnen van dit boek is de 5de verjaardag van De Boekenjagers. Op 27/8 volgt er ook een Massale Boekendropdag waarin geprobeerd zal worden het record van 2019 (4.393 drops) te breken. Voor wie De Boekenjagers nog niet kent: zij droppen dagelijks over heel Vlaanderen gratis boeken. Doel is aanzetten tot meer lezen en de verzuring in de maatschappij tegen te gaan. Op Facebook worden drophints en boekentips uitgewisseld en winacties gehouden. In 3 jaar tijd zijn ze met meer dan 70.000 leden uitgegroeid tot de grootste boekencommunity van Vlaanderen.

·De volledige lijst auteurs en nog meer info over het boek vind je op http://facebook.com/groups/boekenjagers/boek

·De Boekenjagers zelf vind je op http://facebook.com/groups/boekenjagers

·Het boek “De Boekenjagers” kan je bestellen via Standaard Boekhandel en ligt vanaf 12/8 in de winkel. Het boek kost 25€.

1 reactie

Elly
Geschreven op 2021-08-10 14:19:09
De boekenjagers is een heel toffe fb groep met heel veel tips en natuurlijk ook een massa aan gedropte en gevonden boeken. Ik ben heel benieuwd naar het boek dat op hun verjaardag uit komt. Met al die gekende auteurs kan het niet anders dan een heel mooi boek zijn.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.