Home > Begraafplaatsen van Oeselgem en Wakken hebben vanaf nu gedichten voor sterrenkindjes

Begraafplaatsen van Oeselgem en Wakken hebben vanaf nu gedichten voor sterrenkindjes

Geschreven op 16 juli 2023 om 09:47 door Mario De Wilde

Afgelopen vrijdag kregen drie gedichten van plaatselijke kunstenaars een plekje op de begraafplaatsen van Oeselgem en Wakken. De secuur neergepende woorden verwoorden het thema ‘sterrenkinderen’. In het najaar volgen de kunstwerken voor de sterrenweides.
Lokale dichters
Dichter Gilbert Van Gampelaere die onder het pseudoniem Beritos werkt, schreef het treffende gedicht ‘Sterretjes’ over de stilgeboren kindjes als sterren. Zijn werk siert nu een van de muren op de begraafplaats in Oeselgem.

In het pakkende ‘Mijn lief klein kindje’ van Hervé Maes spreekt een moeder haar sterrenkindje rechtstreeks aan. Ze vertelt over haar ervaringen en gemis. Marie-Jeanne Deman schreef ‘Sterretjes aan de hemel’, een gedicht dat onder woorden brengt dat een sterrenweide kan ervaren worden als trieste plek, maar ook als een plaats om te koesteren, die verbindt. Beide gedichten kan je vinden op de begraafplaats van Wakken.
6 reacties oproep kunstwerk
In januari lanceerde het lokaal bestuur een oproep aan alle Dentergemnaren om een idee in te dienen voor een passend monument op de sterrenweides of kinderbegraafplaatsen. Daarop werden 6 voorstellen ingestuurd. Momenteel bekijkt het gemeentebestuur hoe alle kunstwerken praktisch kunnen uitgewerkt worden. Foto: gemeente Dentergem

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.