Home > Begin januari is er de derde Internationale Racingshow in de Expo in Waregem

Begin januari is er de derde Internationale Racingshow in de Expo in Waregem

Geschreven op 17 november 2021 om 13:26 door Mario De Wilde

Op 8 en 9 januari 2022 is er in Waregem de derde Internationale Racingshow in de Expo van Waregem en dat allemaal ten voordele van het Ronald McDonaldkinderfonds (https://www.kinderfonds.be/nl). Deze organisatie is mede ontstaan door de samensmelting van ‘Geef om een glimlach’ (die kinderen met schisis en/of openingen in de keelholte financiële en logistieke steun geeft) en het Ronald McDonaldfonds, zelf dewelke vele initiatieven organiseert. Voorbeeld daarvan is het Ronald McDonaldhuis in Jette heeft een tiental kamers voor ouders en familie op anderhalve minuut van het UZ Jette zodat de families niet (of zo min mogelijk) gescheiden worden van mekaar bij opnames in het kinderziekenhuis. De ingang van 8 € is dan ook als steun aan dit goede doel.

Geert Louagie: “Op ons evenement, in de zaal van meer dan 5.000 m2, zullen meer dan 100 competitievoertuigen staan uit alle takken van de autosport (circuit, rally, auto- en rallycross, dragracen,etc.). Deze keer is er speciale aandacht voor de oude gloriën uit de tijd dat tabaksreclame nog kon: een 30 – 40 (originele) bolides van Belga, Bastos, Rothmans alsook wagens uit de “Martini” periode zullen er, naast de vele andere, getoond worden. Daarnaast staan een 35-tal standhouders uit binnen- en buitenland met allerhande producten i.v.m. autosport, alsook tuners, organisaties, tekenaars, boekenverkopers, fotografen, etc. te veel om op te noemen. Op zondag is er een handtekensessie voorzien met enkele grote namen uit de autosportwereld, grootheden van toen en nu. Het boek “Paul Lietaer – The best of the West” wordt er voorgesteld en te koop aangeboden (net als “The Daily Mirror London-Mexico World Cup Rally” van dezelfde auteur) en vele andere gadgets zijn er te verkrijgen.”

“Naast de bar en de eetstanden geven wij ook de kans aan bedrijven, sponsors, deelnemers, enz. om op zaterdag- en zondagmiddag en -avond een VIP menu te delen met hun klanten aan de democratische prijs van 40 € per man (gratis ingang, aperitief, keuze uit diverse menu’s, drank), dit is weliswaar vooraf te reserveren. Tijdens onze vorige evenementen (2018 in Kortrijk en 2020 in Tielt) mochten we duizenden bezoekers ontvangen, die o.a. een gratis programmaboekje kregen met advertenties en uitleg over de wagens en bezienswaardigheden, en hun hartje konden ophalen aan het mooie, unieke tentoongestelde materiaal, terwijl de  vele standhouders hun beste beentje voorzetten om iedereen hartelijk te ontvangen.”

De racingshow is te bezoeken van 10 tot 19 uur

Foto: Racingshow.eu

2 reacties

Yves
Geschreven op 2021-11-28 15:57:15
waar of hoe kan ik die 2 boeken kopen of bestellen ?
Rikkert
Geschreven op 2021-11-17 17:07:16
We zullen er zijn.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.