Home > Beernem wil in aanloop van de Ronde opnieuw expo over eigen wielercultuur

Beernem wil in aanloop van de Ronde opnieuw expo over eigen wielercultuur

Geschreven op 17 januari 2023 om 14:09 door Mario De Wilde

Gemeenteraadslid Gijs Degrande stelde zopas voor om, in aanloop van de Ronde (die straks weer in Brugge start, opnieuw een expo te organiseren over de Beernemse wielercultuur. Gijs laat er geen gras over groeien want hij nam al contact op met KOERS, het Wielermuseum uit Roeselare. Zowel het museum als het gemeentebestuur reageren positief op het voorstel van Degrande.

In 2017 organiseerde hij als toenmalig schepen van Cultuur een unieke expo over Beernemse wielrenners, veldrijders en wedstrijden. Degrande stelde tijdens de gemeenteraad voor om in aanloop van de Ronde Van Vlaanderen deze unieke expo opnieuw te tonen. “Daarbij zorgen we voor een update van de eerste tentoonstelling en brengen we ook de voorbije vijf jaar in beeld brengen. Ik nam intussen al contact op met Koers, het wielermuseum in Vlaanderen. Het museum werkte in 2017 al samen met Beernem en is bereid om dat bij een nieuwe expo opnieuw te doen”.

Het gemeentebestuur van Beernem reageerde positief en beloofde het voorstel te bespreken binnen de Beernemse stuurgroep van ‘Dorp van de Ronde’. Zoals bekend mag Beernem zich op zondag 2 april 2023 Dorp van de Ronde noemen. Die dag passeert de Ronde Van Vlaanderen doorheen Oedelem, Beernem en Sint-Joris. “Vlaanderen Mooiste is een hoogmis voor de wielersport en een hoogdag voor Vlaanderen. Wielrennen is niet alleen een sport maar ook een deel van onze cultuur. Het zit in ons DNA. We zien dan ook uit naar de komst van de Ronde in onze gemeente”, besluit Degrande.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.