Home > Beernem opent nieuwe sociale superette ‘Den Uniek’ en Charlotte is steeds aanwezig

Beernem opent nieuwe sociale superette ‘Den Uniek’ en Charlotte is steeds aanwezig

Geschreven op 5 juni 2023 om 09:40 door Mario De Wilde

In juni 2023 is de gemeente Beernem van start gegaan met de sociale superette ‘DenUniek’. De voedselbedeling in Beernem wordt zo omgevormd naar een kleine buurtwinkel met vaste winkelrekken en frigo’s, waarbij de mensen vanaf nu zelf kunnen kiezen welk voedsel ze wensen mee te nemen. Schepen voor Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit): ‘Met deze nieuwe manier van voedselbedeling sluiten we aan bij de manier van werken in de gehele Brugse regio: ook mensen in armoede hebben immers het recht om te kiezen wat ze eten. Via een kaart van het Sociaal Huis kunnen zij per maand voor een bepaald bedrag aan voedsel kiezen in de nieuwe sociale superette. De kaart kan worden verkregen na een sociaal en financieel onderzoek door het Sociaal Huis.

Het voedsel wordt geleverd door de regionale voedselbank in Kuurne, via de ‘Voedselploeg’, het samenwerkingsverband tussen alle gemeenten in de Brugse regio en via onze Beernemse lokale handelaars, waar we zeer dankbaar voor zijn. Door sterker samen te werken met de omliggende gemeenten, kan men de voedselaanvoer ook voor de toekomst beter garanderen. Ze blijven samenwerken met Covias: naast de winkel is er de ontmoetingsruimte van De Klaver met de mogelijkheid om een gratis koffie te drinken en een gezellige babbel te doen. De buurtwerker van het Sociaal Huis, Charlotte Stevens, zal steeds aanwezig zijn.

Er is een uitbreiding van de openingsmomenten. Naast dinsdagnamiddag (14 – 17u), kan men er nu ook terecht op vrijdagvoormiddag (9 – 11.30 u). DenUniek blijft hiervoor samenwerken met vrijwilligers van vzw de Beernemse Notenkraker, en werkt ook samen met vrijwilligers van ’t Veldzicht, Covias en van de gemeente Beernem. Mensen die zelf ook willen meehelpen als vrijwilliger, mogen steeds contact opnemen met het Sociaal Huis Beernem (vrijwilligers@beernem.be)’

Foto met het college van burgemeester en schepenen (m.u.v. schepen Patricia Waerniers), de drie Beernemse digihelpers en enkele enthousiaste bezoekers.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.