Home > Beernem/Oostkamp zoeken vrijwilligers voor vaccinatiecentrum De Valkaart 

Beernem/Oostkamp zoeken vrijwilligers voor vaccinatiecentrum De Valkaart 

Geschreven op 25 januari 2021 om 13:28 door Mario De Wilde

Het vaccinatiecentrum De Valkaart, waar de inwoners van Beernem en Oostkamp gevaccineerd zullen worden, is volop in opbouw. Verwacht wordt dat het vaccinatiecentrum operationeel is tegen midden februari en men er zo snel mogelijk de inwoners kan vaccineren tegen COVID-19. In het vaccinatiecentrum dienen vele taken volbracht te worden om zich goed te kunnen organiseren: taken van medische aard, maar ook van logistieke en administratieve aard. Er worden hiervoor uiteraard medewerkers van beide gemeenten ingezet en er worden ook medewerkers aangeduid op niveau van de Eerstelijnszone.

Maar het vaccinatiecentrum heeft daarnaast nog hulp nodig van vele vrijwilligers. Tientallen mensen boden zich al spontaan aan om te helpen, maar nu is er één centraal platform waarop mensen die in een vaccinatiecentrum willen vrijwilligen, zich kunnen aanmelden. Mensen worden opgeroepen om zich aan te melden via het platform ‘Help de Helpers’. Op www.helpdehelpers.be kunnen inwoners zich registreren om in vaccinatiecentrum De Valkaart te helpen als vrijwilliger. Het is hierbij belangrijk dat de vrijwilliger zich minimum een aantal uur per week kan vrijmaken.

Vanuit de gemeenten is vooral behoefte aan logistieke hulp. Het gaat om vrijwilligers die willen instaan voor een goed verloop: parkeerwachters, mensen die ervoor zorgen dat iedereen zijn weg vindt, dat de richtlijnen (looplijnen, mondmaskers…) goed gevolgd worden.  Voor het samenstellen van de medische ploeg is de huisartsenkring aangesteld. Ook zij doen beroep op mensen die zich via Help de helpers aangeboden hebben om hun teams te vervolledigen. Registreren  kan op www.helpdehelpers.be

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.