Home > Beernem is bruggenbouwer en gaat twee landschapsprojecten realiseren; Bulskampveld en Gevaerts

Beernem is bruggenbouwer en gaat twee landschapsprojecten realiseren; Bulskampveld en Gevaerts

Geschreven op 25 november 2021 om 09:46 door Mario De Wilde

Er wordt initiatief genomen vanuit de provincie West-Vlaanderen en Westtoer om een aantal grote landschapsprojecten te realiseren. Het moeten landmarks worden met een bovenlokale aantrekkingskracht.
Voor Beernem zijn er twee projecten in het onderzoek opgenomen nl. boomkruinpad/belevingspad Bulskampveld en verbinding keersluis De Gevaerts. Schepen Ruben Strobbe heeft als provincieraadslid reeds voor de twee Beernemse projecten stappen gezet in de provincieraad en volgt dit dossier nauw op.

Schepen Jan Vanassche (bevoegd voor toerisme) is bijzonder verheugd vanuit toeristische hoek en ziet concreet de mogelijkheid om de Assebroekse Meersen, het Beverhoutsveld en het Bulskampveld te verbinden met elkaar door een fietsbrug en uitkijktoren te voorzien aan de keersluis. Dit zou een bijkomende troef zijn om deze mooie gebieden te ontsluiten voor de wandelaars en fietsers die meer en meer de weg vinden naar Beernem.

“De keerstuw behoedt Brugge tegen overstromingen. Een oversteek op die locatie, op het oudste kanaal van Vlaanderen zou een veilige, verkeersluwe corridor zijn vanuit Brugge en Oedelem via de Gevaerts naar het Bulskampveld”, volgens Burgemeester Sypré. “Dit is een unieke kans om samen met de Provincie, Westtoer, de Waterweg en het lokaal bestuur verder te werken aan veilige verbindingen voor zwakke weggebruikers en onze waardevolle landschappen verder te ontsluiten voor zachte recreatie, waarbij het Landschapspark Bulskampveld stilaan buiten z’n grenzen treedt”, vult hij aan.
Bureau Landschap start met de haalbaarheidsonderzoeken in het najaar 2021. In het voorjaar 2022 wordt er een selectie gemaakt van de projecten die verder worden uitgewerkt. De oplevering van de landmarks is voorzien in 2024-2025.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.