Home > Beernem engageert zich voor een nieuwe parking vlakbij basisschool Sint-Joris

Beernem engageert zich voor een nieuwe parking vlakbij basisschool Sint-Joris

Geschreven op 16 december 2022 om 15:43 door Mario De Wilde

De gemeente Beernem engageert zich er toe een nieuwe parking aan te leggen nabij vrije basisschool Sint-Joris. Volgens de directrice van VBS Sint-Joris Iris Van Pachtenbeke zal de Vrije basisschool Sint-Joris volgend jaar een metamorfose ondergaan. De bestaande gebouwen worden gerenoveerd en er komt een nieuwe refter en gymzaal. Ze zullen samen als polyvalente ruimte kunnen gebruikt worden. Ook de lokale gemeenschap zal gebruik kunnen maken van deze ruimte.

De Vlaamse Waterweg zag in het kader van de bouwaanvraag de bestaande parking voor de leerkrachten ter hoogte van het kanaaleiland graag verdwijnen. De gemeente Beernem heeft volgens schepen van openbare werken Claudio Saelens geen seconde getwijfeld om een oplossing te bieden aan dit probleem: “Wij zagen onmiddellijk een mooie WIN-WIN situatie ontstaan om aansluitend met de begraafplaats een beperkte parking te voorzien op grond van de school. We engageren ons als gemeente om na de bouwwerken van de school een parking aan te leggen nabij de school. Deze kan gebruikt worden voor leerkrachten, ouders, maar ook voor activiteiten buiten de schooluren. Vandaar dat we nu een erfpacht afsluiten met VZW Karel De Goede om na de bouwwerken een parking aan te leggen.”

Ook schepen van onderwijs Ruben Strobbe en schepen van ruimtelijke ordening Jan Van Assche zijn opgezet met deze samenwerking. “We ondersteunen graag onze scholen.”

Foto: v.l.n.r. schepen Ruben Strobbe, schepen Jan Van Assche, schepen Claudio Saelens, directrice Iris Van Pachtenbeke, pastoor Edouard Van Maele

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.