Home > Beach Festival WeCanDance in Zeebrugge slaat nieuwe richting in met nieuwe creatieve directeur

Beach Festival WeCanDance in Zeebrugge slaat nieuwe richting in met nieuwe creatieve directeur

Geschreven op 21 februari 2024 om 07:09 door Mario De Wilde

WeCanDance in Zeebrugge slaat een nieuwe artistieke richting in met een jaarlijks thema en introduceerde daarbij Studio Dennis Vanderbroeck als nieuwe Creative Director. Na het spectaculaire jubileum van afgelopen zomer, bereidt het Electronic Beach Festival WeCanDance zich voor op een transformatie. Onder leiding van de nieuwe creative director, Studio Dennis Vanderbroeck, ondergaat het festival niet alleen een artistieke evolutie maar introduceert het ook een gedurfd en vernieuwend thema voor dit jaar: ‘Drop in the Light, Rise in the Dark’. Op 3, 4, 10 en 11 augustus belooft het festival een unieke beleving met vernieuwde stages, die omvormen van licht naar duisternis, op het adembenemende strand van Zeebrugge.

Traditiegetrouw introduceert WECANDANCE dit jaar een nieuw thema: ‘Drop in the Light, Rise in the Dark’. Dat zal deze keer niet onopgemerkt voorbijgaan, aangezien het volledige festivalterrein ondergedompeld wordt in een nieuwe ervaring. Zowel de kunstinstallaties als de podia ondergaan een complete transformatie en het festival moedigt alle bezoekers aan om deze overgang ook in henzelf te ontdekken.

Dennis Vanderbroeck, van Studio Dennis Vanderbroeck, benadrukt het belang van individuele expressie: “We moedigen bezoekers aan hun outfits en looks te kiezen op basis van hun eigen gevoel en persoonlijke interpretatie. Met ‘Drop in the Light, Rise in the Dark’ willen we ook andere interesses zoals kunst, design en muziek omarmen.”

Studio Dennis Vanderbroeck liet zich inspireren door de unieke omgeving waar WECANDANCE haar thuis heeft gevonden. “Het 12-uur durende festival ondergaat een gedaanteverandering van zonlicht naar maanlicht. Met het nieuwe thema, wordt #WECANDANCE24 een rave revolutie die zowel de lichte als de duistere kanten van het leven toont,” deelt Dennis. De eigenheid van het thema zal nu door Dennis en zijn studio worden geïntegreerd in het volledige festivalterrein.

De vruchtbare samenwerking begon in 2023 op het strand van Zeebrugge met ‘The Light House’, een ronde podiumconstructie waar festivalbezoekers centraal stonden en het open dak zorgde voor een voortdurende verbinding met de buitenwereld. Dit jaar zal ‘The Light House’ het episch centrum van het festival vormen, terwijl de overige podia harmonieus aansluiten. Studio Dennis Vanderbroeck neemt dit jaar ook het ontwerp van de andere podia voor zijn rekening.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.