Home > Beach Castle bij binnenkomen van Knokke opnieuw in topconditie

Beach Castle bij binnenkomen van Knokke opnieuw in topconditie

Geschreven op 24 oktober 2020 om 13:08 door Mario De Wilde

Afgelopen weken werd het kunstwerk Beach Castle op het Maurice Lippensplein in Knokke-Heist hersteld. De toren van Jean-François Fourtou, destijds gerealiseerd voor de kunsttriënnale Beaufort, had schade opgelopen door vochtinsijpeling. De houten panelen die aangetast waren, werden vervangen en geschilderd. De herstelwerken werden uitgevoerd in opdracht van Westtoer. Het bedrijf Etoile Mecanique die gespecialiseerd is in de restauratie van kunstwerken, klaarde vakkundig de klus. Nu kan de kunstinstallatie opnieuw trots de bezoekers van Knokke-Heist verwelkomen.

Beach Castle
“Omdat het kunstwerk intussen een vertrouwd beeld en eyecatcher geworden is bij het binnenrijden van Knokke-Heist, beslisten Westtoer en Knokke-Heist om de nodige werken te laten uitvoeren. We voegen hiermee een topwerk toe aan het beeldenpark van Beaufort” licht gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu toe.

Beach Castle
“Knokke-Heist is fier op haar rijke collectie hedendaagse sculpturen. Ze spelen een heel belangrijke rol in de uitstraling van onze gemeente. Een goed en snel onderhoud is daarom onontbeerlijk. Knokke-Heist is dan ook dankbaar aan Westtoer voor de goede samenwerking.” vult schepen van Cultuur Annie Vandenbussche aan.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.