Home > BC Oostende wint classico tegen Spirou Charleroi: 88-60

BC Oostende wint classico tegen Spirou Charleroi: 88-60

Geschreven op 7 maart 2021 om 19:11 door Geert Demuynck

Deze namiddag stond er terug een classico op het programma in de hoogste klasse van het basketbal. Oostende ontving er Spirou Charleroi. Oostende moest er zijn leidersplaats verdedigen in groep A. Charleroi ging op zoek naar zijn derde overwinning.

Oostende begon heel geconcentreerd aan de match en leidde na 5 minuten al met 10 – Vooral defensief stond de thuisploeg als een paal en leed Spirou meervoudig balverlies. Dit leidde tot een stand 25-13 bij het einde van het eerste quarter.

Charleroi gaf de indruk in het tweede quarter dat het de bakens zou verzetten, maar het was maar een indruk. Oostende bleef de match domineren onder leiding van Servaas Buysschaert die veelvuldig vrij werd gespeeld onder de korf. De rust werd bereikt met een 43-32 stand.

Charleroi was duidelijk agressiever uit de kleedkamer gekomen. Vooral de Oostendse guard Keye Van Der Vuurst De Vries moest het soms ontgelden. Dit betekende ook dat Oostende verder van de korf werd gehouden en de score maar met mondjesmaat omhoog ging. Amar Sylla pakte wel on the buzzer nog uit met een dunk en zette de stand op 56-45.

Langzaam aan kwamen de bezoekers ook nog in foutenlast en verliep de pressing niet meer zo vlot voor hen. Halverwege het laatste quarter bedroeg de voorsprong 15 punten. Oostende controleerde de wedstrijd rustig en de zege kwam nooit meer in gevaar. Eindstand: 88-60