Home > Basketbalderby draait uit in het voordeel van Avanti Brugge

Basketbalderby draait uit in het voordeel van Avanti Brugge

Geschreven op 15 oktober 2021 om 09:26 door Geert Demuynck

Donderdagavond stond er een heel interessante bekermatch op het programma in het kader van de beker van Vlaanderen. Het is een publiek geheim dat Avanti Brugge een razend ambitieuse club is die zo snel mogelijk naar de bovenste regionen van het Belgisch basketbal wil. Ook hun tegenstrever Racing Brugge treedt reeds aan in eerste landelijke waar ze de eerste plaats in de rangschikking bezetten. Twee clubs die bulken van ambitie, dat zou en moest vonken geven in de sportzaal van het KTA in Sint Michiels.

En zo gebeurde, Avanti kreeg vijf punten voorgift omdat ze 1 klasse lager spelen in de reguliere competitie, maar op het parket was daar weinig van te merken. In een volle zaal zagen de toeschouwers een gelijk opgaande wedstrijd met een beter Avanti dat aan de rust zijn voorsprong ruim uitbouwde tot 15 punten. Dit voornamelijk onder impuls van een ijzersterke De Vos die heerste onder de korven.

Match gespeeld maar dat was zonder Racing gerekend. Onder leiding van een sterke Mallegeer knabbelde Racing aan de achterstand en na 40 minuten stond er zowaar een gelijke stand (70-70) op de bordjes. Het was Vandewalle die vanaf de vrijworplijn Avanti de zege schonk in een wedstrijd die het Brugs basketbal opnieuw positief in het nieuws bracht. Eindstand 74-82.

Racing Brugge : Geldhof W 14, Sercu 12, Surmont 7, Geldhof T 8, Pauwaert 9, Viaene 13, Maelegheer 11.

Avanti Brugge: Vervaele 19, Vinck 8, Allemeersch 10, Vandewalle 14, De Vos 21, Rotsaert 10.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.