Home > Basketbal in West-Vlaanderen: een overzicht

Basketbal in West-Vlaanderen: een overzicht

Geschreven op 25 oktober 2021 om 11:58 door Geert Demuynck

Heren

BNXT LEAGUE

Spirou Charleroi zorgde ei zo na voor de verrassing van het weekend door Oostende zijn eerste nederlaag toe te dienen van het seizoen. Maar zover kwam het echter niet. Met nog ruim drie minuten op de klok stonden de kustboys met 71-65 in het krijt. Uiteindelijk werd de match beslist op de vrijworplijn. Oostende dwong acht vrijworpen af en mistte er geen één van. Aan de overkant miste Kok bij 71-71 een vrijworp op twee pogingen. Uiteindelijk werd het nog 72-73.

Spirou Charleroi – Filou Oostende 72-73

Top Division 1

Zowel Waregem en Kortrijk wonnen hun wedstrijd in deze reeks. Waregem klopte verdiend Gembo en smeerde zo hun tweede verliespartij aan. Kortrijk ging winnen bij Brussels en liet zo zijn tweede overwinning noteren en sluipt zo weg van de laatste plaats. SKT Ieper ging dan thuis wel de boot in tegen een sterk Melsele. Aan de rust kon het met de stand 30-31 nog alle kanten uit. Maar Melsele kwam verdedigend sterk uit de kleedkamer en trok het laken naar zich toe. Robin Mestdagh (10), Larss De Lepeleire (11) en Thomas Mertens (10) konden met dubbele punten de nederlaag niet afwenden

ION Waregem – Gembo Borgerhout 75-71
Brussels – Spurs Kortrijk 81-89
SKT Ieper – Melsele 60-75

Top Division 2 A

Sijsele blijft het verbazend goed doen in TD 2 met een vierde overwinning op vijf wedstrijden. Ze staan dan ook gedeeld eerste in hun reeks. Zondag ging Namen voor de bijl die nooit een vuist konden maken. KBGO ging dan wel de boot in op bezoek in Willebroek met duidelijke 75-51 cijfers. De match van Oostkamp tegen Nijvel werd door een coronabesmetting uitgesteld.

Willebroek – KBGO 75-51
Namur – Sijsele 69-87
Oostkamp – Nijvel (uitgesteld)

Eerste landelijke

Racing Brugge blijft op titelkoers na een nipte overwinning bij Donza Deinze terwijl Spurs Kortrijk niet wegkomt uit de kelder van het klassement na een nieuwe nederlaag bij Limburg United.

Donza B – Racing Brugge 65-67
Limburg united – Spurs Kortrijk 79-66

Tweede landelijke

Avanti Brugge dendert verder door tweede landelijke. Het is nu al duidelijk dat de ploeg die voor Avanti eindigt, kampioen speelt. Alhoewel de uitzege bij Houtem niet zonder slag of stoot kwam. De Oost-Vlamingen overtroffen zichzelf pas in de tweede helft kon Avanti afstand nemen van de moedige Houtemenaars. Blankenberge zakt verder weg in het klassement na een nieuwe nederlaag op bezoek bij Waregem B. Pas in de tweede helft zagen we een goed Blankenberge maar het kalf was toen al verdronken. Ook Zwevezele verloor thuis van Okapi Aalst B met duidelijke cijfers.

Houtem – Avanti Brugge 74-87
Waregem B – Blankenberge 71-64
Zwevezele – Okapi Aalst B 81-96

Dames

Top Divison

Spurs Kortrijk blijft in de top drie van deze reeks na een fel bevochten zege in en tegen Lummen. Pas in een nagelbijtend slot trok Kortrijk het laken naar zich toe. Waregem daarentegen verloor zijn vijfde match op zeven op bezoek bij Namen. Aan de rust was het nog altijd mogelijk voor het piepjonge Waregem (30-28) maar in de tweede helft brak de Waregemse veer en weg was de overwinning

Lummen – Spurs Kortrijk 66-68
Namen – ION Waregem 68-51

Eerste Landelijke

De jonkies van Avanti Brugge Dames mistten op een haartje hun derde overwinning tegen Hasselt. De 15-20 in het laatste quarter deed de Brugse dames de das om. SKT Ieper en Spurs Kortrijk wonnen beiden op verplaatsing tegen respectievelijk  Brasschaat en Mechelen en blijven nummer 1 en 2 van de reeks. Waregem stond voor een aartsmoeilijke opdracht en verloor uiteindelijk met duidelijke cijfers bij titelfavoriet Willebroek.

Brasschaat – Ieper 52-54
Mechelen – Spurs Kortrijk 52-56
Avanti Brugge – Hasselt 52-54
Willebroek – Waregem 78-54

Blue Stars Brugge rijgt de ene zware nederlaag na de andere aan elkaar en ging nu zwaar de boot in bij Houtem. Ook Wytewa Roeselare is in hetzelfde bedje ziek en kreeg een pandoering van Donza Deinze, de leider in deze reeks. Ook Spurs Kortrijk leed hun vierde nederlaag op rij tegen Knesselare. Enkel Middelkerke en Holstra Wings ging op verplaatsing winnen bij Feniks Gent en Gavere.

Feniks Gent – Middelkerke 52-61
Avanti Brugge B – Laarne 56-69
Houtem – Blue Stars Brugge 80-38
Donza – Roeselare 83-31
Knesselare – Spurs Kortrijk 75-63
Gavere – Holstra Wings 55-64