Home > OLVA De Meersen uit Assebroek stuurt award ‘veilig verkeer’ weer naar burgemeester

OLVA De Meersen uit Assebroek stuurt award ‘veilig verkeer’ weer naar burgemeester

Geschreven op 29 september 2020 om 09:49 door Mario De Wilde

Basisschool OLVA De Meersen uit Assebroek geeft haar onderscheiding voor veilig verkeer terug aan het stadsbestuur van Brugge. De verkeersveiligheid in de omgeving van Basisschool OLVA De Meersen in Assebroek blijft nochtans één van de prioriteiten van de school. Toch komt deze meer en meer onder druk. De directeur trekt aan de alarmbel. “Voor onze school is de veiligheid rondom de schoolpoort een speerpunt”, zo steekt directeur Karel Scherpereel van wal. “We willen dat onze kinderen op een veilige manier te voet of met de fiets naar school kunnen komen. We hebben verschillende initiatieven opgezet om onze schoolpoort aan de Astridlaan veilig te maken. Zo hebben we niet alleen gemachtigde opzichters, maar ook verkeersouders, die de veiligheid van onze kinderen behartigen”. De school werd al verschillende keren erkend voor hun inspanningen. Zo ontving OLVA De Meersen in 2017 een award voor de Meest Verkeersveilige School van West-Vlaanderen uit handen van de gouverneur, en ook de Stad Brugge schonk in 2018 een award: de good practice award 2018 voor het creëren van een schoolveilige omgeving en het bekronen van de vele originele, verkeersveilige acties die de school onderneemt. Daarbij werd nog een cheque van duizend euro overhandigd om te blijven investeren in verkeersveiligheid.

Nu trekt directeur Karel echter aan de alarmbel. Door een recente knip in de Sparrenstraat, is het nog drukker geworden in de Astridlaan. “We liggen reeds langs een drukke baan, maar sinds de knip is het veel erger geworden voor onze schoolpoort”, zo stelt de directeur. “Het is zo erg dat de stenen uit de baan los beginnen te komen! We doen onze uiterste best om onze leerlingen veilig naar school te laten komen, en we begrijpen dan ook niet dat de stad meer verkeer langs onze school leidt. Het is absurd om in het Evaluatierapport Knip Sparrenstraat te lezen dat de burgemeester of zijn mobiliteitsambtenaar onze noodkreet afdoet als een fabeltje, en dit op basis van een observatie gedurende één dag. We roepen het gemeentebestuur dan ook op om de veiligheid van onze leerlingen niet af te wimpelen. Minder auto’s in een schoolomgeving, dat moet toch een prioriteit blijven voor ons stadsbestuur?”, vraagt de directeur zich nog af. “We zijn dan ook resoluut tegen het plan om al het verkeer van Brugge te dumpen in een twaalftal Verkeersriolen.”

Op 14 oktober zal burgemeester De Fauw in onze gymzaal de omwonenden toespreken over de knip. De school zal alvast de Brugse Bad practice award 2020 voor het creëren van een schoolonveilige omgeving en de verkeersonveilige actie Knip Sparrenstraat overhandigen aan de burgemeester. Er kwam reeds heel wat kritiek op de knip van de Sparrenstraat. De petitie voor een meer structurele oplossing op change.org/engelendalelaan telt al 650 handtekeningen. Directeur Karel hoopt dan ook, samen met alle leerlingen van de school, hun ouders en alle medewerkers van OLVA De Meersen, op 14 oktober,op een meer structurele oplossing.

Je ziet bij deze reportage een foto van de award die de school in 2018 kreeg en de award die ze graag zou schenken aan de burgemeester…. zonder cheque weliswaar.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.