Home > Bart Peeters siert begin mei de affiche van 15 jaar Kubox in Kuurne waar hiju 15 jaar geleden ook optrad

Bart Peeters siert begin mei de affiche van 15 jaar Kubox in Kuurne waar hiju 15 jaar geleden ook optrad

Geschreven op 11 maart 2022 om 14:52 door Mario De Wilde

Het was even spannend afwachten tot coronabarometer op geel stond, maar nu is het officieel op donderdag 5 mei vieren ze in Kuurne het 15 jarige bestaan van de polyvalente zaal beter gekend als Kubox. Doorheen de jaren stonden heel wat regionale talenten, nationale toppers en zelf internationale kleppers op het podium. Deze verjaardag vieren ze in stijl want de meester entertainer Bart Peeters komt met zijn Ideale Mannen terug voor een staand concert in Kubox Kuurne.
De zaal openen en 15 jaar later terug op hetzelfde podium
In oktober 2007 werd de toenmalige polyvalente zaal aan de Kuurnse renbaan geopend met een jeugdraadfuif, een concert voor ouderen en een concert van Bart Peeters. Natuurlijk bleven de programmatoren doorheen de jaren aan de mouw trekken van Bart Peeters om met een nieuw album onder de arm terug op te treden in hun Kubox. “Toen we de tiende verjaardag van onze Kubox vierden grepen we net naast een concert van Bart Peeters. Ik ben dan ook heel trots dat het team programmatie er in is geslaagd om deze klepper te strikken voor de vijftiende verjaardag van onze zaal. In oktober 2007 genoten 800 Kuurnenaren van een prachtconcert, we zijn benieuwd hoeveel van de oorspronkelijke bezoekers nu ook aanwezig zullen zijn”, aldus Francis Benoit, Burgemeester

Sinds 2007 is het repertoire en de populariteit van Bart Peeters gigantisch gestegen. Grote festivals, grote zalen, theatertours, uitverkochte Lotto Arena’s, al dan niet met een gigantisch koor,… Maar ook in de Kubox zelf bleef de tijd niet stil staan. De nodige verbeteringen werden aangepakt, de look aan binnen- en buitenkant kreeg een ware metamorfose en de eigen programmatie bleef groeien. Maar de toenmalige benaming “Polyvalente zaal Renbaan Kuurne” dekt toch voor een groot deel de lading. Want Kubox is meer dan een zaal voor liveconcerten of culturele voorstellingen. Fuiven, jobdagen, verzamelbeurzen, … Het polyvalent gebruik blijft een sterke pijler van deze infrastructuur. Achter de schermen blijft het team programmatie verder bouwen aan de toekomstige cultuurseizoenen. Maar de kans om met een losstaand clubconcert de vijftiende verjaardag vervroegd te vieren konden ze niet laten liggen. “Het was puzzelen en schuiven geblazen om een gaatje te vinden tussen de uitgestelde tourdata van Bart Peeters en de vrije data binnen de Kubox zelf. De combinatie van nieuw materiaal en zijn bekende klassiekers zullen ongetwijfeld voor een groot meezingfestijn zorgen”, voegt Jonathan Breughe, programmator vrijetijdsdienst daar aan toe.
De aankondiging van dit unieke concert gebeurde op sociale media met een ludieke knipoog naar het VTM-programma “The Masked Singer”. Het publiek werd gerustgesteld dat Burgemeester Francis Benoit, vrijetijdswerker Jonathan Breughe en cultuurbeleidscoördinator Saraï Sabbe niet zelf op de planken zullen staan. Een dag later werd Bart Peeters ontmaskerd als de mysterieuze gast. Tickets in verkoop sinds zaterdag 12 maart 09u00 via de ticketwebshop.

Meer info en tickets via www.kuurne.be/tickets |tickets@kuurne.be | Vrijetijdsdienst Kuurne – 056 36 20 50

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.