Home > Bart en Ellen met kids Ilena en Vidar uit Westkerke in Het Hoge Noorden met Annemie Struyf

Bart en Ellen met kids Ilena en Vidar uit Westkerke in Het Hoge Noorden met Annemie Struyf

Geschreven op 15 december 2022 om 08:13 door Mario De Wilde

Na het grote succes van Het Hoge Noorden trekt Annemie Struyf opnieuw naar Noorwegen. Het resultaat is een gloednieuwe, hartverwarmende reeks, in een verbluffend decor van fjorden, sneeuw, ijs en noorderlicht. Annemie gaat op bezoek bij landgenoten die met hebben en houden verhuizen naar Noorwegen, om er een nieuw leven te beginnen. Al loopt dat niet altijd van een leien dakje. Want emigreren naar een wondermooi, maar heftig land als Noorwegen is sowieso geen makkelijke opdracht.

Het Hoge Noorden lijkt een idyllische plek. Na de doortocht van corona zijn thema’s als het klimaat, de oorlog in Oekraine, inflatie en energieprijzen bij ons het gespreksonderwerp van de dag. Je zou voor minder dromen van een nieuw leven op een ongerepte plek, waar de “gelukkigste mensen ter wereld” wonen. Een land met korte werkdagen, een uitstekend openbaar vervoer, kleine klasje met veel leerkrachten, een volledig jaar bevallingsverlof en, niet in het minst, weinig stress en een verbluffend mooie natuur.

Annemie ontmoet in Noorwegen dit seizoen vooral nieuwkomers, maar klopt ook aan bij enkele bekenden uit de eerste reeks. Een winterse must see met wonderlijk natuurschoon, spannende verhalen, fijne humor en wijze levenslessen voor iedereen met een droom.

Het Hoge Noorden: vanaf 27 december elke dinsdag te zien op Eén en via VRT MAX.

Bart (35) en Ellen (35) uit Westkerke vertrekken in juli 2021 met hun twee kinderen naar het Rondane Nationaal Park, om daar samen met Karin en Benjamin (te zien in de eerste reeks van Het Hoge Noorden) een hotel-restaurant te gaan runnen. ​ Daarnaast popelt Bart om ook een activity center uit de grond stampen. Beide koppels zien hun avontuur als een drietrapsraket. Verliefd beginnen ze aan dit spannende avontuur, met de maand juli als kennismakingsmaand. Daarna begint de verlovingsperiode: elkaar beter leren kennen in afwachting van de definitieve stap – trouwen en samen dit project runnen. De cruciale vraag is: matchen beide koppels op persoonlijk en professioneel vlak? Beide vrouwen vinden elkaar alvast meteen in de keuken, maar zitten de mannen wel op dezelfde lijn?

Korte inhouden
Aflevering 1

Maarten en Cathy hebben hun bloeiende traiteurszaak in Aartselaar verkocht om met hun drie kinderen naar Noorwegen te verhuizen. Door corona zagen ze zich gedwongen om online een huis te kopen.

Evelyne en haar Noorse vriend PJ hebben in hun tuin een roedel huskyhonden. Ze hopen op de komst van Arent en Dorien om mee te helpen met de verzorging van de honden. Intussen wonen Dorien en Arent op een camping in Berlare. En wat is er gebeurd met de alpaca’s van Kris en Marijke?

Aflevering 2

Emma (22) staat op het punt om de boerderij waar ze werkt, zelf over te nemen. Dorien en Arent zijn klaar om naar Noorwegen te vertrekken, maar corona gooit roet in het eten.

Delphine verloor haar broertje Mathieu op jonge leeftijd. Dat verlies speelt een grote rol in de beslissing van het gezin om naar Noorwegen te verhuizen. In het Rondane Nationaal Park verwelkomen Karin en Benjamin een nieuw gezin in hun hotel-restaurant.

Aflevering 3

In Rondane werken Karin en Ellen nu samen in de keuken. Voor Benjamin is het moeilijker aanpassen aan de nieuwe situatie.

Als hun jongste kinderen naar school zijn, trekken Maarten, Cathy en dochter Delphine eropuit om enkele dringende zaken te regelen. Evelyne zit vol ongeduld te wachten op de komst van Dorien en Arent, die haar komen helpen bij de verzorging van de huskyhonden.

Aflevering 4

Evelyne trekt samen met Dorien en Arent naar Hardangervidda om een sledetocht te maken met de huskyhonden bij -20 graden. Door het slechte weer kan visser Dave al zes weken niet uitvaren, wat hem behoorlijk ongedurig maakt. In Rondane beslissen Ellen en Bart dat ze definitief in Noorwegen willen blijven. In Bodø zoekt Annemie Soetkin opnieuw op. Ze woont nu samen met haar Noorse vriend en heeft een verrassing in petto.

Aflevering 5

Na een dagtocht met de huskies brengen Evelyne, Dorien en Arent bij -20 graden de nacht door op Hardangervidda. In Eidfjord ontmoet Annemie Mark en Claudia die gefascineerd zijn door alles wat met Vikingen te maken heeft. Nu Josephine ziek is, wijken Cathy en Delphine geen moment van haar zijde.

Aflevering 6

Met een sneeuwstorm op komst moet Mark op Hardangervidda de colonne voorbereiden. Dorien en Arent vertrekken vroeger dan gepland bij Evelyne. Arent wordt geplaagd door heimwee. Soetkin is nu zeven maanden zwanger en komt samen met Adah naar België voor een reeks concerten. Voor Ellen verloopt de aanpassing in Rondane niet altijd even makkelijk.

Aflevering 7

Benjamin en Karin hebben hun oog laten vallen op een stuk bouwgrond aan de voet van het Rondane Nationaal park. Soetkin is een maand te vroeg bevallen van haar dochtertje Frida. Om de eindjes aan elkaar te knopen combineren Mark en Claudia verschillende jobs. Ondanks een woelige zee neemt Dave Annemie mee uit vissen.

De volgende korte inhouden worden via de programmakolommen verspreid.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.