Home > ‘Baie Lekker Wyne’ vertelt het verhaal van 18 Belgische wijnmakers in Zuid-Afrika

‘Baie Lekker Wyne’ vertelt het verhaal van 18 Belgische wijnmakers in Zuid-Afrika

Geschreven op 8 juli 2023 om 07:19 door Mario De Wilde

Stichting Kunstboek uit Brugge stelde afgelopen weekend het boek ‘Baie Lekker Wyne’ voor in het tuinpaviljoen van Salons Lodewijk Van Male in Sint-Kruis. Met Baie Lekker Wyne pende Maya Strobbe (Nieuwpoort) het verhaal neer van de 18 Vlaamse wijnboeren die op vandaag in Zuid-Afrika actief zijn. Ondernemende avonturiers die hun hele hebben en houden achterlieten om hun geluk te beproeven in de gereputeerde winelands van de Westkaap zoals Stellenbosch, Constantia, Paarl en Franschhoek.

Sommige huizen, zoals Almenkerk, Colmant, Droom, Hasher en Spioenkop zijn ondertussen
uitgegroeid tot gevestigde waarden, terwijl andere hun plannen nog wat laten rijpen of net hun eerste flessen op de markt hebben. Baie Lekker Wyne laat ons meegenieten van hun persoonlijke verhalen, met als rode draad steeds weer de liefde: een hart voor wijn, maar ook een onvoorwaardelijke passie voor dat onbeschrijflijk mooie land, haar onvergetelijke natuur, de mensen én de heerlijke gastvrijheid van Zuid-Afrika.

Maya Strobbe, auteur van ‘Vrouwen maken de wijn’, wijncolumnist voor verschillende magazines en wijnimporteur schetst oprechte portretten. Dit boek is een must voor liefhebbers van Zuid-Afrikaanse wijnen en een lust voor het oog dankzij de prachtige fotografie van Jan D’Hondt.

Belgische wijnbouwers in Zuid-Afrika
Auteur: Maya Strobbe
Fotografie: Jan D’Hondt
26 x 21 cm
192 p, hardcover
Nederlandstalige uitgave
978-90-5856-704-8
€ 29,95
Uitgave Stichting Kunstboek: juli 2023

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.