Home > Axelle Red brengt kerstmagie tot leven in Brugse Stadsschouwburg

Axelle Red brengt kerstmagie tot leven in Brugse Stadsschouwburg

Geschreven op 3 november 2021 om 09:59 door Mario De Wilde

Op donderdag 23 december ontvangt Cultuurcentrum Brugge niemand minder dan een van de bestverkopende Belgische muziekartiesten, Axelle Red, in de Koninklijke Stadsschouwburg. Met de concertreeks ‘A very special Christmas’ brengt de grande dame van het Franstalig lied de kerstmagie op een bijzondere muzikale manier tot leven. Axelle Red kreeg zowat alle prijzen en eretekens en blijft gepassioneerd verder werken. Momenteel blaast ze wat sterrenstof in haar eigen oeuvre en zoekt ze minutieus naar soulparels met een Christmas touch. Die verwerkt ze tot een kerstperformance, een warm deken waarmee je je op de vooravond van de feestdagen gezellig in de pluche van de Koninklijke Stadsschouwburg nestelt.

“Ik ben gek op kerst, altijd geweest, ik vind er werkelijk alles geweldig aan, het chique én de kitsch! Voor mij draait het allemaal om liefde, tradities, familie, veel muziek en herinneringen aan de gezellige tijd die ik had toen ik opgroeide als kind en de eindejaar periodes met mijn eigen gezin – en dat is wat ik wil overbrengen met deze shows. Het wordt een feest van herkenning en vreugde, en ongetwijfeld ook van ontroering.” (Axelle Red). Net als een bonte stoet van Amerikaanse artiesten waar ze van houdt (denk aan: Carole King, Phil Spector, The Jackson 5, Stevie Wonder, Johnny Cash, The Carpenters, Otis Redding, Peggy Lee en The Supremes), dook Axelle Red in haar platenkast en maakte een bloemlezing van haar favoriete kerstsongs.

“Het rood van onze Koninklijke Stadsschouwburg zal iets donkerder kleuren rond Kerstmis. Wie zou immers niet blozen als Axelle Red je overspoelt met haar hemelse noten. Deel de eer met onze Bonbonnière en verwelkom de grande dame van het Franstalige lied met open armen”, vult schepen van Cultuur Nico Blontrock aan. Het leverde een rist Christmas classics op, veelal in een soulversie. Deze tijdloze juweeltjes worden aangevuld met eigen materiaal dat de sfeer van kerst uitademt. Verwacht je aan muzikaal vuurwerk en een trip door Axelle Red’s persoonlijke winter wonderland.

Axelle Red – A Very Special Christmas, donderdag 23 december 2021, 20.00 uur in Koninklijke Stadsschouwburg Brugge, Vlamingstraat 29, 8000 Brugge.

Tickets via www.ccbrugge.be, 050 44 30 60 of In&Uit Brugge

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.