Home > Avanti sluit het seizoen af in stijl

Avanti sluit het seizoen af in stijl

Geschreven op 6 mei 2022 om 08:57 door Geert Demuynck

Zaterdagavond zal zaal Stamina terug tot de nok gevuld zijn met basketballiefhebbers die de laatste match van het seizoen zullen willen meemaken. Voor deze laatste confrontatie staan er twee matchen op het programma en hierbij slaan de Dames van Avanti Brugge de handen ineen met de Heren.

Om 18.00 uur komen de dames eerst op het parket om hun laatste thuismatch in eerste landelijke af te werken tegen de kampioen Phantoms Boom. Dit wordt ook de laatste wedstrijd voor Geeske Steijns die de schoenen aan de haak hangt en Nele Raspoet die de club verlaat en zelfs West-Vlaanderen inruilt voor Limburg. Net voor de wedstrijd zullen deze twee speelsters nog even in de bloemetjes worden gezet voor hun verdiensten bij Avanti.

Geeske Steijns

Nele Raspoet

Daarna komen de heren aan de beurt. De kampioenen van tweede landelijke nemen het op tegen Okapi Aalst, de tiende uit de stand. Aalst heeft echter beloofd dat het zijn opwachting zal maken met zijn jeugd die nu al aantreedt in eerste nationale. Aalst zal hierbij beroep doen op ondermeer Matz Buytaert (guard) en Wout De Paepe (forward). Met Glen Timmerman (pure guard) beschikt Aalst ook over misschien wel het grootste jeugdtalent van het ogenblik. Dit wordt dus een vat vol jeugdig talent dat Avanti zijn eerste nederlaag van het seizoen zal willen aansmeren.

De opgooi is om 20.30 en achteraf worden de heren B van Avanti ook nog eens in de bloemetjes gezet voor hun titel in vierde provinciale. De matchen worden ook opgefleurd met de cheerleaders van Studio Compagnie d’OH. Als klap op de vuurpijl mag je op zondag nog een videoverslag verwachten over de twee wedstrijden met een interviewtje met de afscheidnemende dames.

1 reactie

Guido Geldof
Geschreven op 2022-05-06 10:21:57
Veelbelovend programma. Dames en heren van Avanti gaan de uitdaging aan, dit aangevuld met muziek en dans, een hapje en een drankje. Afscheid van twee trouwe speelsters en een voorlopig afscheid van de kampioenen die op een staande ovatie rekenen. Geen enkele excuus om die afspraak te missen. En de zon heeft beloofd om overuren te doen.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.