Home > Avanti Brugge op een drafje voorbij Zwevezele

Avanti Brugge op een drafje voorbij Zwevezele

Geschreven op 14 november 2021 om 08:30 door Geert Demuynck

Dat Avanti Brugge de kampioenstitel zal pakken in tweede landelijke kan een blinde zien. In de zevende competitiematch van het seizoen werd voor de zevende keer gewonnen op verplaatsing bij Zwevezele, de huidige nummer 10 van de rangschikking.

In een goed gevulde zaal namen beide ploegen een goede start. Avanti kon al eerste een voorsprong opbouwen van een 10-tal punten via een sterke Vandewalle. Zwevezele gaf zich echter zomaar niet gewonnen en knokte zich via Vanbecelaere terug in de wedstrijd. Avanti zag de bezoekers terug naderen tot op 3 punten. Toen vond de 40-jarige Rappé het welletjes en nam zijn ploeg op sleeptouw wat resulteerde in een 29-52 voorsprong aan de rust voor Avanti. Na de rust probeerde Accou nog wat te milderen maar Vervaele en Dobbelaere lieten niet begaan. Naar het einde van de wedstrijd gaf coach Rotsaert spelgelegenheid aan de jeugd. Bij Zwevezele viel Dekeyzer nog uit met een zware voetblessure. Eindstand werd uiteindelijk 76-99.

Zwevezele : Vandeputte 2, Deweerdt 2, Casteleyn 5, Dekeyser 22, Accou 16, Vandenbroucke 2, Werbrouck, Defraeye, Deceuninck 3.
AVANTI : Van de Walle 23, Vervaele 19, Allemeersch 12, Hofmans 13, Dobbelaere 13, Vynck 12, Rappé 9, Vanhauter, Vanherreweghe, Vleminckx en Jedrych