Home > Avanti Brugge Kampioen

Avanti Brugge Kampioen

Geschreven op 11 april 2022 om 11:08 door Geert Demuynck

Verrassend genoeg heeft het bloed, zweet en tranen gekost aan Avanti om hun vijfde titel op rij binnen te halen tegen een stug en gemotiveerd Ieper. Maar uiteindelijk ging er een zucht van verlichting door de Staminazaal toen het laatste fluitsignaal weerklonk en er 65-56 als eindstand op de bordjes stond.

Het was wel Avanti dat in het eerste quarter het laken naar zich toetrok en op het eind van het eerste quarter leidde met 20-11. Maar dan, plotseling vanuit het niets, lukte er niets meer bij Avanti. De ballen draaiden uit de ring in plaats van erin en Ieper begon langzaam aan de achterstand ongedaan te maken. Het tweede quarter liet Ieper zelfs een 6-21 optekenen en gingen ze de rust in met 26-32 op de bordjes. Avanti had een probleem.

De tweede helft werd dan een heuse nagelbijter. Op vijf minuten van het einde had Avanti eindelijk de kloof gedicht met een bom van Arno Vandewalle en dat leidde de ondergang van Ieper in. Plotseling kwam de klad in het spel van de bezoekers en in een kolkend Stamina ging de titel uiteindelijk oververdiend naar Avanti.

“Dit was geen goede match van Avanti”, lacht coach Werner Rotsaert. “Zeker op defensief vlak lieten we ze veel te veel toe hun eigen spel te spelen. Aanvallend was het wel goed.”

“Het was niet goed voor het hart zeker”, vraagt kapitein Sam Allemeersch achteraf. “Het waren de zenuwen die ons bijna genekt hadden. Persoonlijk had ik de match deze morgen vroeg al een paar keer gespeeld in mijn dromen en dat is nergens goed voor. Het ging heel sneu geweest zijn voor al dit volk hier. Toch supertrots dat we het gefikst hebben.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.