Home > Avanti Brugge is reekskampioen in Top Division Two A

Avanti Brugge is reekskampioen in Top Division Two A

Geschreven op 20 maart 2024 om 08:33 door Geert Demuynck

Avanti Brugge verzekerde zich het voorbije weekend tot deelname aan de play-offs. Door hun winst tegen Anderlecht werden ze zelf kampioen in hun reeks. Begin mei gaan de play-off van start tussen de beste 3-ploegen van elke reeks. 6 ploegen dus in totaal waarvan er 2 kunnen stijgen naar de hoogste nationale reeks. Bovendien dient de promoverende ploeg ook in het bezit te zijn van een licentie, toegekend door de basketbalbond, Avanti deed in ieder geval zijn aanvraag hiervoor.

Dit is een nieuwe mijlpaal voor Avanti”, stelt secretaris Bart Van Besien. “Sedert onze start in de laagste provinciale reeks in 2015, speelden we elk jaar kampioen met het gekende resultaat. Ondertussen vonden vele Bruggelingen opnieuw de weg naar onze sporthal STAMINA in Assebroek en het laatste jaar bemerken we ook een grote toename van lokale Brugse ondernemers.”

Ook de jeugd wordt niet vergeten bij Avanti. “We hebben dus nog veel groeimarge”, klinkt het verder. “Ook onze 14 jeugdploegen nemen wekelijks deel aan een nationale competitie. Onze U14 behoort intussen tot de top tien van België. Plezier en opvoeding moeten er ook bijhoren in ons Avanti DNA. Een waarde die onze trainers en medewerkers elke dag indachtig zijn. Het basket leeft weer in Brugge door Avanti’, besluit Van Besien.

De samenstelling van de play-offs is nog niet volledig gekend. Voor de A reeks zijn de wedstrijden voor Avanti, Leuven en Tongeren een feit. In die andere reeks zijn Oostkamp en Woluwe verzekerd van deelname. Ook Sijsele is nog lang niet uitgeteld. Zij staan voorlopig op een derde plaats maar met één wedstrijd meer gespeeld dan hun naaste achtervolger en grote concurrent, Royal Nivelles, voor die laatste plaats en aanstaande zaterdagavond is er toevallig de levensbelangrijke match tegen dit Nivelles in zaal ’t Veld in Sijsele.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.