Home > Automatenshop Winkl.be opent deuren in Torhout: lekkers van lokale handelaars in één shop

Automatenshop Winkl.be opent deuren in Torhout: lekkers van lokale handelaars in één shop

Geschreven op 2 december 2022 om 07:25 door Mario De Wilde

Winkl.be is de nieuwe automatenshop langs de Roeselsaarseweg 9 (schuin tgov de Ford-garage) in Torhout. Klanten kunnen er zeven op zeven dagen terecht kunnen voor ovenvers brood, verse bereide gerechten, gezonde dagschotels, charcuterie, kaas, ambachtelijke taartjes, hoeveijs, gekoelde dranken, snelle snacks en zelfs verse bloemen en planten. In alle automaten kan men contactloos met bankkaart betalen.

Initiatiefnemer van Winkl.be is de Torhoutse ondernemer en chef-kok Rafaël Vancoillie (29) die met zijn bedrijf Amitude, gespecialiseerd in catering voor privé-en bedrijfsfeesten, sinds begin november vanuit Varsenare opnieuw naar Torhout verhuisd is. “Ik was al langer op zoek naar een geschikte commerciële locatie in Torhout met voldoende parkingplaatsen voor fietsen en auto’s om met een automatenshop te starten”, vertelt Rafaël. “Toen het pand van de voormalige fietsenfabriek Thoria aan de Roeselaarseweg vrijkwam, heb ik niet lang getwijfeld. We hebben een deel van de ruimtes volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht tot een hedendaagse winkel. Een ruime parking voor de automatenwinkel zorgt ervoor dat klanten snel en gemakkelijk hun inkopen kunnen doen.”

Lokale handelaars met verse producten

arRafaël Vancoillie ging met succes op zoek naar lokale handelaars uit Torhout en omstreken die nu samen hun schouders zullen zetten onder dit Winkl.be automatenproject. Zo zullen Andy en Kristien Heindryckx van Slagerij De Jachthoorn, sinds kort gevestigd in de Smatch te Ruddervoorde, vers voorverpakt vlees, charcuterie en kaas aanbieden. Bakkerij Lorenzo zorgt dagelijks voor ovenvers brood. Stefanie Vanhove, zaakvoerder van Stef’s Sweet Bakery zal een automaat uitbaten met fijne taartjes, artisanaal gebak en desserts. Twee andere Torhoutse handelaars zijn Fleur Dewaelsche van bloemenzaak Puur Fleur die verse bloemen, boeketten en planten zal verkopen en het heerlijk ambachtelijk hoeveijs van Ijsboerderij ’T Moereveld zal eveneens verkrijgbaar zijn in de automatenshop. Tenslotte is er ook nog Amitude van Rafaël Vancoillie. Onder het motto “we koken de natuur naar je bord”, zal de chef-kok dagelijks een ruim assortiment vers bereide gerechten, salades, gezonde dagschotels met vlees, vis en veggi klaarmaken.

Een delegatie van het Torhoutse stadsbestuur was vorige week aanwezig tijdens het openingsweekend waar burgemeester Kristof Audenaert het initiatief warm verwelkomde: “Dit is de eerste automatenshop in Torhout. We zijn blij dat u met uw zaak Amitude vanuit Varsenare terug naar Torhout komt. De deelnemende lokale handelaars uit Torhout en omstreken zullen een mooi en ruim assortiment aanbieden in deze winkel.” Daarna reikte de burgemeester, als geschenk, de kristallen vaas van de Stad Torhout uit. “We hebben inderdaad een geslaagd openingsweekend gekend”, vult Rafaël Vancoillie aan. “De vele klanten die tijdens het openingsweekend in de automatenshop een aankoop deden, werden getrakteerd op een gratis goodiebag. In de opstartfase zullen er een tiental gekoelde automaten in gebruik zijn. Er is nog plaats voor drie bijkomende automaten. Iedere deelnemende handelaar is verantwoordelijk voor zijn eigen automaat en zal zijn producten dagelijks vers aanvullen. Winkl.be is de ideale oplossing voor wie snel en gemakkelijk kleine aankopen wil doen, dit zowel s’morgens vroeg of s’avonds laat of gewoon last-minute elk uur van de dag”, besluit Rafaël Vancoillie. Meer info op : winkl.be

www.winkl.be Roeselaarseweg 9 ( tgov Ford-garage), 8820 Torhout

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.