Home > Atleten Special Olympics werden deze middag als echte helden in Aartrijke ontvangen

Atleten Special Olympics werden deze middag als echte helden in Aartrijke ontvangen

Geschreven op 7 juni 2022 om 15:59 door Mario De Wilde

Vanmiddag werden de Special Olympics-atleten van OC Cirkant, de voorziening voor volwassenen met een beperking in Aartrijke, in de bloemen gezet door familie, vrienden, medewerkers & bewoners van OC Cirkant. Het team van atleten nam tijdens het hemelvaartweekend deel aan de Special Olympics in Louvain-la-neuve en behaalde mooie resultaten. In totaal mocht OC Cirkant met 8 medailles naar huis terugkeren: 3 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen. De voetbalploeg, waar ook dit jaar opnieuw deelnemers van Oranje bij aansluiten, behaalde een 4e plaats en mocht de beker van fair-play meenemen naar huis.
“Het principe blijft uiteraard, deelnemen is belangrijker dan winnen. We zijn dan ook bijzonder trots op alle prestaties van alle atleten.” vertelt Bart Vanhee, coördinator van Dagcentrum Horizon in OC Cirkant “Maar voor de deelnemers is het natuurlijk nog veel fijner als je – naast een fantastische ervaring – ook nog eens een bekroning krijgt voor je inspanningen. Ze zijn dan ook ongelofelijk fier op hun medailles.”
Dat alle deelnemers tevreden zijn met hun krachttoer bleek ook tijdens de huldiging waarbij de atleten als ware helden werden onthaald door collega’s, vrienden & familie. De atleten blonken van trots en genoten met volle teugen van de welverdiende aandacht.
Overzicht medailles
Laure: Goud bij vertesprong – Brons 50m lopen
Myroïka: Zilver 50m lopen
Geert: Goud bij 200 m lopen – Zilver kogelstoten
Caroline: Goud bij wandelen – Brons bij 100m wandelen
Jens: Zilver bij softball
Voetballers: 4e plaats – Beker fair-play

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.