Home > Atlantikwall Raversyde en ANNO 1465 in Oostende heropenen vandaag

Atlantikwall Raversyde en ANNO 1465 in Oostende heropenen vandaag

Geschreven op 18 juni 2020 om 09:04 door Mario De Wilde

De bekende attracties Atlantikwall Raversyde en Anno 1465 in Oostende openen vandaag opnieuw de deuren na de coronalockdown. Net zoals in andere provinciale bezoekerscentra gaat de heropening gepaard met een aantal voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van zowel personeel als bezoekers te garanderen. Bezoekers zullen online moeten reserveren via http://www.raversyde.be. Het aantal bezoekers zal beperkt worden tot vijftien bezoekers per tijdslot van een kwartier op de Atlantikwall en 10 per kwartier in ANNO 1465. De openingsuren blijven behouden, al gaat de kassa van de Atlantikwall een half uurtje vroeger dicht.

Raversyde heeft een circulatieplan uitgewerkt. Op de Atlantikwall geldt eenrichtingsverkeer met een alternatieve uitgang. Kleine ruimtes en de meeste bunkers zullen afgesloten blijven omdat afstand bewaren van andere bezoekers daar niet mogelijk is. Er zijn wel infoborden en fotopanelen van de binnenruimtes geplaatst en vanaf 1 juli komt er een nieuwe zoektocht langs het circuit. Het circuit is ook niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In ANNO 1465 zullen twee vissershuisjes niet toegankelijk zijn. Binnenkijken is wel mogelijk. Ook audiotoestellen zullen niet beschikbaar zijn.

Bezoekers zullen overal anderhalve meter afstand moeten bewaren. Strepen en pijlen zullen hen daarin begeleiden. Op cruciale plaatsen zullen handgels geplaatst worden en vaak aangeraakte elementen worden frequent ontsmet.

Onthaal en sanitair
Aan het onthaal staan plexiwanden. Het sanitair zal beperkt toegankelijk zijn. De shops zullen in beide delen gesloten blijven, net zoals de lockers.

Beleven
Omwille van het beperkte aanbod werden de toegangsprijzen verlaagd: 4 euro voor ANNO1465, 4 euro voor de Atlantikwall Raversyde, of 7 euro voor een combiticket. Reductietarieven zijn niet mogelijk. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis binnen, net zoals houders van de nodige voordeelpassen. Reserveren kan van woensdag 17 juni, 10 uur. Ondanks het beperkte aanbod zal er nog genoeg te zien en te beleven zijn op de site. Tijdens de weekends in juli, augustus en september zullen gidsen op vaste plaatsen klaarstaan om uitleg te geven.

De expo Bang Bang van Jonas Vansteenkiste en Veerle Michiels opent in de kunstbunkers, en is meegenomen in het Coronaparcours Atlantikwall. In de expo ‘Bang Bang’ slaan kunstenaars Jonas Vansteenkiste en Veerle Michiels een brug met actuele conflicten. In het Natuurpark komt er een nieuwe foto-expo ‘Atlantikwall in Vogelvlucht’. Deze gratis expo zal van begin juli gespreid staan op de fotomodules in het Natuurpark en op de muur naast de ingang van de Atlantikwall. Op die muur zullen bezoekers de volledige kustlijn kunnen zien, vanuit een vliegtuig gefotografeerd vlak na de Tweede Wereldoorlog in 1945. Op de modules komt meer info over luchtfotografie tijdens de Eerste Wereldoorlog en de archeologische opgravingen op de Atlantikwall. Aan de expo is een familiezoektocht gekoppeld. Dit is een samenwerking met een UGent, het Agentschap Onroerend Erfgoed, de Vlaamse Overheid en het Europees Creative Europe Project Atlantikwall Europe

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.