Home > Assebroekse schrijfster H.M. Manuelle brengt begin maart tweede boek uit.

Assebroekse schrijfster H.M. Manuelle brengt begin maart tweede boek uit.

Geschreven op 13 februari 2020 om 09:38 door Mario De Wilde

Assebroekse schrijfster H.M. Manuelle brengt op 6 maart haar tweede boek uit. Toen H.M. Manuelle (pseudoniem voor Ria De Temmerman) in 2016 begon met het uitwerken van een historische roman, bleek al snel dat één boek niet zou volstaan om haar verhaal onder woorden te brengen. Zo kwam de ‘Leeuw’ Saga tot stand. Het eerste boek, dat dezelfde naam draagt, werd in 2019 uitgegeven. Op 6 maart 2020 wordt Leeuw 2 boven de doopvont gehouden tijdens een boekvoorstelling in Assebroek.

Historische roman
De reeks Leeuw is een fictieve en aangrijpende familie saga die zich afspeelt in een historisch correcte context. Het doorgedreven en minutieus opzoekwerk van de schrijfster zorgt er voor dat de lezer historische feiten alsook locaties kan herkennen. Het verhaal bevat een brede ‘cast’ aan personages en verschillende verhaallijnen die perfect in elkaar haken. De boeken zijn geschreven in een toegankelijke stijl waarvan getuige de erg positieve recensies die de vlotte leesbaarheid prijzen.

Het verhaal
In 2015 wordt het doorgaans rustige Nederbrakel opgeschud door een gruwelijke dubbele moord in ‘het Kasteelke’. Van de dader ontbreekt elk spoor en de ordediensten tasten in het duister naar een mogelijk motief. De misdaad haalt uitgebreid de nationale pers aangezien de slachtoffers twee onschuldige nonnen zijn. Vervolgens springt het verhaal terug naar 1933, het jaar waarin Adolf Hitler aantreedt als rijkskanselier van Duitsland. In Antwerpen wordt bij de Joodse familie Van Leeuwen hun eerste kindje geboren, een meisje genaamd Sookie. In haar jeugdjaren verspreidt het antisemitisme zich als onkruid tot in haar stad. Wanneer de oorlog uitbreekt, arresteren de nazi’s een deel van de familie Van Leeuwen.
De amper negenjarige Sookie moet vluchten. Samen met haar neef slaagt ze er op het nippertje in om aan de Duitse bezetter in Antwerpen te ontsnappen. Met de hulp van het verzet belandt ze uiteindelijk in het pittoreske dorp Nederbrakel, waar ze een nieuwe start maakt.
Haar rustige leventje duurt echter niet lang. Na de oorlog ontdekt Sookie wat er met haar familie is gebeurd. Haar wereld stort in. Maar een onverwachts nieuw familielid zal alles veranderen…

Dit is waar het eerste boek eindigt. In Boek 2 gaat het verhaal als volgt verder:
In het kader van het onderzoek naar de moorden in ’t Kasteeltje, wordt Lieve, de zus van Sookie ondervraagd door de politie. Vertelt ze de volledige waarheid? Of haalt het verleden haar langzaam in? Terug naar januari 1962, waar een ongewenste zwangerschap Sookie, Lieve en Damien naar de goudkust van Ghana drijft. De familie Gyata ontvangt hen met open armen. Sookie en Lieve gaan aan de slag in het weeshuis van Marie, een jeugdvriendin van Sookie, terwijl Damien aantreedt als voorman bij het houtbedrijf Gyata Timber Company (GTC). Ze zijn gelukkig in Ghana. Tot in juli 1962, een geboorte en een overlijden alles verandert. Sookie en Damien trekken terug naar België met de pasgeboren baby Sheeva. Lieve blijft in Ghana. Ondertussen duikt in Assebroek een oude bekende op, Dolf Ketten. Hij wordt er de nieuwe pastoor, maar vroom is hij niet …
Leeuw 2 kent een dramatisch einde op 22 mei 1962 en daarmee voorlopig ook het verhaal… Doorheen de Saga wordt het voor de lezer langzaam maar zeker duidelijk wat de motivatie voor de recente moorden was en wie de dader is.

Programmeur met een vlotte pen
H.M. Manuelle (pseudoniem voor Ria De Temmerman) is mama van drie en woont in Assebroek, een deelgemeente van Brugge. Ze werd geboren in Brakel, waar het overgrote deel van haar hechte familie nog steeds woont. Ria is zaakvoerder van een IT bedrijf dat software maakt voor de hotel industrie. Naast haar drukke leven als programmeur, was Ria op zoek naar een uitdaging los van haar professionele activiteiten. Vele avonden en weekends werden opgeofferd alvorens deel één het levenslicht zag. De recensies van het lezerspubliek waren uiterst lovend en spraken voor zich. De motivatie was hierdoor gevoed en Ria werkte voortdurend verder aan het vormgeven van Leeuw 2. “Leeuw is een fictieve saga in een historisch kader, waarin eigen belevingen, ervaringen, levensvisies alsook plaatsen die mij nauw aan het hart liggen een rol spelen,” aldus de schrijfster.
Indien u meer info wenst over H.M. Manuelle kan u een email sturen naar info@leeuw-saga.com

Boek lezen
Het boek wordt in eigen beheer uitgegeven. Het boek is verkrijgbaar als E-book of paperback via www.leeuw-saga.com

3 reacties

Nicole Clicteur
Geschreven op 2022-07-04 19:08:40
Zou graag je 3 de book bestellen Leeuw 3 kheb het gezien op Facebook hoe moet ik dat doen groetjes
Lauwerys Anita
Geschreven op 2020-07-12 20:20:38
Ben nu aan Leeuw 2 bezig, het eerste boek heb ik in 1 ruk uitgelezen. Ik vind het geweldig, geweldig vlot geschreven en verslavend. Hopelijk komt Leeuw 3 er snel aan.
Ria
Geschreven op 2020-02-13 10:22:44
Dank u wel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.