Home > Art-collectief Puncheur zet Vanthourenhout in de verf in de Sint-Jorisstraat in ‘zijn’ Beernem

Art-collectief Puncheur zet Vanthourenhout in de verf in de Sint-Jorisstraat in ‘zijn’ Beernem

Geschreven op 29 maart 2023 om 07:59 door Mario De Wilde

In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen portretteert Street art-collectief Puncheur bondscoach Sven Vanthourenhout in de Sint-Jorisstraat in Beernem. “De kunstenaars van Puncheur staan bekend voor hun prachtige afbeeldingen van wielrenners op asfalt. We zijn enorm vereerd dat ze in Beernem hun signatuur achterlaten. Puncheur zet ‘onze’ Beernemse wielerheld Sven Vanthourenhout letterlijk in de verf.”, aldus een enthousiaste burgemeester Jos Sypré. “We hopen dat zijn portret ook in het oog springt tijdens tv-uitzending.

Sven Vanthourenhout is opgegroeid in Beernem en heeft tot voor kort ook altijd in de deelgemeente Sint-Joris gewoond. Hij was een zeer verdienstelijk wielrenner. In 2001 kroonde Sven zich als wereldkampioen veldrijden bij de beloften in het Tsjechische Tabor. Ook als profwielrenner fietste hij zowel in het veld als op de weg een mooi palmares bij elkaar. Zo mocht hij in 2008 mee het podium op voor zijn 2e plaats (samen met winnaar Jurgen Roelandts en derde plaats Nico Eeckhout) op het Belgisch Kampioenschap wegwielrennen in Knokke-Heist.

Na zijn sportieve carrière ging hij aan de slag als bondscoach voor onze Belgische veldrijders en veldrijdsters. Sinds 2020 is hij ook Belgisch bondscoach weg voor de heren elite en U23, waar hij met het nationaal team al zeer mooie resultaten kon neerzetten. Gisterenmiddag kreeg de schilderij al flinke gestalte. En nu maar hopen dat het zondag in beeld komt….

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.