Home > Aqua protect 3team Kortrijk aan de start van de Triatlon Team Series

Aqua protect 3team Kortrijk aan de start van de Triatlon Team Series

Geschreven op 12 februari 2023 om 18:58 door Mario De Wilde

Sinds de Kortrijkse Triatlon & Duatlon Club door het leven gaat als het Aqua Protect 3 Team, heeft de club de wind in de zeilen. Het aantal leden is fors gestegen, de sportieve resultaten scheren hoge toppen en dit jaar organiseert de club reeds de 18de editie van de zeer populaire Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk. Bij het Aqua Protect 3 Team is iedereen thuis, zowel de zuivere recreant als de ambitieuze duatleet, triatleet en loper. Sinds enkele jaren zet de club in op een georganiseerde omkadering en professionele begeleiding met als doel alle leden, elk op hun eigen niveau, één voor één naar een hoger niveau te tillen en hun sportieve droom te laten verwezelijken. Jaar na jaar is de club heel sterk geëvolueerd, qua structuur, trainingsaanpak, begeleiding, … noem maar op, zonder daarbij de vriendschappelijke sfeer uit het oog te verliezen. En deze aanpak werpt duidelijk zijn vruchten af. Niet alleen is er een recordaantal leden, ook de sportieve prestaties zijn gevolgd. In die mate zelfs dat de club in 2023 sportief een stapje hoger zet.
Triatlon Team Series
In 2023 zal het Aqua Protect 3 Team voor het het eerst aantreden in de Triatlon Team Series. De Triatlon Team Series is een teamcompetitie met alle Belgische topteams en omvat vijf wedstrijden waarbij een algemeen klassement per team wordt opgemaakt op basis van het resultaat van de individuele atleten in de verschillende wedstrijden.
Sponsors verlengen
Ook de sponsors zijn duidelijk tevreden met de aanpak van de club. Zo heeft de hoofdsponsor Aqua Protect zijn engagement voor nogmaals 6 jaar verlengd nadat de firma, die gespecialiseerd is in vochtbestrijding, de afgelopen 6 jaar reeds zijn naam aan het Aqua Protect 3 Team had verbonden.
“We zijn heel tevreden met de verlenging van de partnership”, zegt David Houthoofd, zaakvoerder van hoofdsponsor Aqua Protect.”Sedert we onze naam aan de club verbonden hebben, hebben we de club sterk zien evolueren. Dankzij de verdubbeling van het ledenaantal en de mooie sportieve resultaten, is de club zowel regionaal als nationaal sterk vertegenwoordigd. Ook het feit dat het centrum van Kortrijk jaarlijks wordt omgetoverd tot dé triatlonstad, bezorgt ons extra visibiliteit. Dit alles maakt ons een trotse sponsor”. In het zog van Aqua Protect verlengden ook de overige sponsors, fietsenwinkel Lieven’s Bike Repair en Immo kantoor Immotion, voor de komende jaren. Dit verdient dan ook een nieuwe look, waarbij een nieuw logo en de nieuwe clubkledij werden voorgesteld.
Caaap Triatlon Duatlon
Op zondag 18 juni organiseert het Aqua Protect 3 Team ook traditioneel de Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk, die met 1400 deelnemers ondertussen is uitgegroeid tot één van de grootste en populairste duatlon en triatlon evenementen in België. De Caaap Triatlon & Duatlon Kortrijk is een unieke wedstrijd door het historisch centrum van de stad. Met een zwemexit aan de Broeltorens, de wisselzone op de verlaagde Leieboorden, meerdere fiets- en looppassages door het centrum en de finish op de Grote Markt, is de Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk het ‘City event’ bij uitstek, dat qua beleving en publieke belangstelling zijn gelijke niet kent in België.
Foto: Aqua Protect 3 Team

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.