Home > Applaus op alle banken voor Cirque Plus 2022 in Brugge: op vier dagen 10.000 bezoekers

Applaus op alle banken voor Cirque Plus 2022 in Brugge: op vier dagen 10.000 bezoekers

Geschreven op 25 juli 2022 om 08:30 door Mario De Wilde

Afgelopen vier dagen, van donderdag 21 tot en met 24 juli, bood Cirque Plus uit Brugge een sterk en divers programma aan een enthousiast publiek. Verspreid over de vier dagen genoten zo’n 10.000 mensen van het circusfestival. Het circusfestival Cirque Plus 2022 in openlucht was iets om naar uit te kijken. Voor het eerst duurde het festival niet drie, maar vier dagen. ‘Vier volle dagen met adembenemende acrobatie, clownerie, dans, muziek en circustheater: ze vlogen voorbij. Er zat veel vaart in deze editie waarin we, naast professionele voorstellingen van hoog niveau, ook voor het eerst korte circusnummer van nieuw circustalent aan het publiek presenteerden. Ze zorgden, samen met de entresorts en animatie voor een voortdurende dynamiek’, zegt Franky Demon, voorzitter van Brugge Plus dat het festival organiseert.

De losse acts kaderden binnen ‘Cirque Numerique’ dat tevens de koepel was waar onder enkele professionele circusartiesten samen met mensen met een beperking twee acts uitwerkten. Zo maakt Brugge Plus de ambitie waar om kansen te bieden aan circustalent los van elke beperking. Het was ook prachtig om weer buitenlandse artiesten te ontvangen. Naast talent uit Europa, kon Amoukamana het publiek vier dagen verbluffen en ontroeren. Deze groep, opgericht door de Belgische Nathalie Vandenabeele en haar Guinese partner Alseny Sacko, is niet zomaar een compagnie van 9 acrobaten, maar een levenswerk.

‘Dat circus mensen uit allerlei contexten samenbrengt en hen de kans geeft om hun talenten aan de wereld te laten zien, motiveert ons om verder in te zetten op deze kunstdiscipline. Het enthousiaste publiek van dit jaar, mag volgend jaar dus meer van dergelijk moois verwachten.’, besluit Franky Demon die ook nog meegeeft dat toeschouwers aanvullend op het openluchtfestival genoten van een circusvoorstelling in de Magdalenazaal in samenwerking met Cultuurcentrum Brugge.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.