Home > Applaus op alle banken: dit zijn de sportkampioenen van Dentergem dit jaar

Applaus op alle banken: dit zijn de sportkampioenen van Dentergem dit jaar

Geschreven op 1 februari 2023 om 09:58 door Mario De Wilde

Het gemeentebestuur van Dentergem heeft zijn sportkampioenen van het voorbije jaar gehuldigd. Zowel damesvolleybalploeg Amuvo als voetbalclub FC Wymar werden in de bloemetjes gezet omdat ze vorig jaar kampioen speelden. Ook wielertoeristenclub Ontspanning Verenigt werd in de kijker gezet, maar dan omwille van zijn vijftigjarig bestaan. Koen Warlop van Volleybalclub Dentergem is uitgeroepen tot Laureaat van Sportverdienste. Hij werd in het seizoen 2014-2015 secretaris van de club en in de jaren daarna ging het aantal leden spectaculair de hoogte in. In de categorie ‘G-sport’, sporters voor mensen met een beperking, trok Dries Van Lancker aan het langste eind. Op de Special Olympics in Louvain La Neuve behaalde hij de tweede plaats bij de 1.500 meter lopen en wandelen in zijn categorie. Nog beter was zijn eerste plaats in het softbalwerpen.

Beloftevolle jongeren
Er werden ook enkele beloftevolle jongeren gehuldigd. Ilona Dhaenens (14) is Belgisch kampioene op de 60 meter indoor atletiek en mag zich outdoor provinciaal, Vlaams en Belgisch kampioene 100 en 200 meter bij de cadetten noemen. Broer en zus Siebe (12) en Lentel (10) Maene namen deel aan het BK Wakeboard in Cerfontaine en werden kampioen in hun jeugdcategorie. Sam De Boever (14) is dan weer tot Vlaams kampioen trampolinespringen verkozen.

Sportvrouw/-man
Sportvrouw van het jaar is danseres Talya Haustrate (18). Ze werd twee keer Vlaams kampioene in de categorieën clipdance 1 en 2, behaalde ook een bronzen en zilveren medaille op het BK en een gouden medaille bij de Beker van België. Ze haalde het van medegenomineerde Jade Lenaers (21), die als wielrenster op de weg een paar mooie topplaatsen reed.

De Sportman van het jaar is Niels De Clerck. Ondanks zijn polsbreuk reed hij een schitterend seizoen en behaalde hij 7 top 10-plaatsen in internationale UCI-koersen en ook drie overwinningen. Hij haalde het van Joran Barra (19), die onder andere op het Vlaams kampioenschap Judo vijfde werd in de categorie U21 (- 60 kg). Met dank aan Mandelnieuws/ Foto RV

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.