Home > Appartement aan de kust inrichten: do’s and don’ts

Appartement aan de kust inrichten: do’s and don’ts

Geschreven op 6 september 2023 om 10:37 door Mario De Wilde

Heb je een appartement aan de kust dat je gebruikt als tweede verblijf, dat je verhuurt of waar je elke dag van het jaar vertoeft? Dan is het fijn om het maximum uit dit appartement te halen en voor een toffe inrichting te zorgen. Zeker appartement op de zeedijk, met zicht op zee, verdienen een prachtig interieur met natuurlijke touches voor een écht thuisgevoel.

Natuurlijke materialen

Wie aan de zee denkt, denkt aan de natuur. Integreer dan ook natuurlijke materialen in je interieur voor een samenhangend geheel. Denk aan houten meubels – opgelet geen donker eikenhout, maar een lichter tintje. Rotan en bamboe zijn ook leuke materialen om te integreren. Ook stoffen als linnen – bijvoorbeeld linnen gordijnen – geven je instant Ibiza vibes.

Maatwerk

Een appartement aan zee kost al snel heel wat geld. Gelukkig kan je tegenwoordig ook met een beperkter budget een leuk optrekje kopen, weliswaar kleiner in oppervlakte. Op het maximum uit de ruimte te halen, kies je voor maatwerk. Laat multifunctionele kasten op maat maken om elke vierkante centimeter optimaal te benutten. Kies in de logeerkamer voor een opklapbed. Zo kan je de ruimte gebruiken om te chillen en als er bezoek is hoef je enkel het bed uit te klappen. Handig! 

Laat het licht binnen

Aan zee schijnt de zon al sneller dan in het binnenland, dus wil je zoveel mogelijk licht binnen laten. Grote raampartijen zijn dus een geweldig idee, maar wil je het in de zomer niet té warm krijgen, laat dan ook een airco installeren. Grote ramen en glazen stalen pivotdeuren zorgen voor een instant open en zomers gevoel. Je wil de ruimtes laten stralen en laten baden in het licht? Dan kies je maar beter lichte kleuren voor de muren, de vloer en de meubels. Wit, beige of andere neutrale tinten passen prima bij een appartement aan zee.

Optisch vergroten

Als je appartement eerder klein is, wil je er alles aan doen om het optisch te vergroten. Hang spiegels in huis of kies voor spiegelkasten om de ruimte groter te doen lijken. Daarnaast krijg je een open en ruimtelijk gevoel als je kiest voor glazen deuren, bijvoorbeeld gietijzeren deuren met glas in. Ook lichte kleuren op de muur reflecteren het daglicht waardoor een ruimte groter lijkt. Hetzelfde geld voor de vloer. Tot slot zorgen lage meubels ervoor dat een ruimte groter aanvoelt. Indien mogelijk, kies dan voor lage én zwevende meubels. Daar kan je makkelijker onder poetsen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.