Home > Aparte busbaan & fiets- en voetpaden langs N32 Brugsesteenweg te Roeselare

Aparte busbaan & fiets- en voetpaden langs N32 Brugsesteenweg te Roeselare

Geschreven op 19 februari 2020 om 10:26 door Mario De Wilde

Midden mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een aparte busbaan en comfortabele fiets- en voetpaden op de N32 Brugsesteenweg tussen de Noordlaan en de Koning Leopold III-laan te Roeselare. Gelijktijdige worden rioleringswerken uitgevoerd in opdracht van Aquafin om de wateroverlast in de omgeving tegen te gaan. In het najaar van 2019 werden de voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen uitgevoerd. Door een goede voorbereiding en opvolging waren deze werken veel vlugger afgewerkt dan verwacht. Nu komt de volgende fase van de N32 eraan: een aparte busbaan en comfortabele fiets- en voetpaden. Ten vroegste midden mei starten deze werken.

Nieuwe fietspaden en voetpaden
De huidige fietspaden zijn te smal en aanliggend waardoor fietsen op deze drukke weg niet veilig is. Aan de kant van de oneven nummers wordt er een vrijliggend fietspad aangelegd. Aan de andere kant is er onvoldoende ruimte om het fietspad vrijliggend aan te leggen. In plaats daarvan wordt het fietspad er verhoogd aangelegd met een veiligheidsstrook tussen fietspad en rijweg.

Aparte busbaan in beide rijrichtingen
Door de aanleg van een aparte busbaan in beide rijrichtingen zal de reistijden van de bussen dalen en zal het aantrekkelijker worden om de bus te nemen in plaats van de wagen. Na de uitvoering van de werken zal AWV de gewestweg overdragen aan de stad Roeselare.

Rioleringswerken
Om de vaak voorkomende wateroverlast in de omgeving te vermijden worden de volgende maatregelen genomen in en rond de Godelievewijk:

Aanleg gescheiden rioolstelsel met grote bufferriolen
Afkoppeling van regenwater op privaat domein
Verbinding Sint-Amandsbeek naar de waterbufferbekkens Spoorweglaan
Verwachte hinder
Tijdens de werken zal het verkeer richting centrum steeds mogelijk blijven, zowel voor fietsers als autoverkeer.

Verkeer komende vanuit het centrum moet een omleiding volgen
Autoverkeer moet via de Godshuizenlaan, Prins Albertstraat en Koning Leopold III-laan. Fietsers kunnen via de Godshuizenlaan, Prinses Jos. Charlottestraat, Koningin Astridplein en Prinsenhof. Handelaars blijven steeds bereikbaar tijdens de werken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.