Home > Antwerp-Club 0-0. Gevraagd: twee trainers en 22 spelers die beschaamd hun excuses aanbieden

Antwerp-Club 0-0. Gevraagd: twee trainers en 22 spelers die beschaamd hun excuses aanbieden

Geschreven op 5 februari 2023 om 16:28 door Mario De Wilde

In een absolute draak van een (sic) topwedstrijd tussen de Antwerp (derde) en Club Brugge (vierde) hebben de twee ploegen nog één punt gekregen na een 0-0 gelijkspel. Dat dit de zogenaamde tenoren van het Belgisch voetbal zijn, zegt heel veel over de waarde van onze Belgische competitie. Banghazerij in het kwadraat, nauwelijks een fatsoenlijke aanval, één (flauw) schotje over de ganse 90 minuten van Club Brugge in de voorlaatste minuut en nog een doelkans van De Laet ook al in het slot van deze troosteloze match. Het moment voor de volledige trainersstaf, het bestuur en alle spelers van beide ploegen om de kijkers hun excuses aan te bieden voor zulk een non-match.

Beide ploegen speelden voornamelijk vanuit de organisatie en wouden zo weinig mogelijk weggeven. Het resultaat was dat er weinig kansen gecreëerd werden en dus ook geen doelpunten vielen. Club en Antwerp moeten genoegen nemen met één punt. Ondanks de overwinning tegen Zulte-Waregem vorige week, was coach Scott Parker nog steeds op zoek naar de ideale basiself. Dat vertaalde zich in de ploeg die vandaag aan de start kwam voor de match bij Antwerp. Hendry, Rits, Mechele en Sowah mochten starten, net als Buchanan die terugkeerde uit schorsing. Mata, Boyata, Nielsen, Skov Olsen en de geblesseerde Jutglà werden vielen daardoor buiten de basiself.

De match kende een ‘zoekende’ start, waarbij Club wel de eerste prikjes kon uitdelen op de counter. Zonder groot gevaar omdat het Antwerps blok niet makkelijk te ontwrichten was. Dat was ook het geval aan de overkant waar de Antwerpse aanvallers ging makkelijke doorgang vonden. Toen hen dat een eerste keer leek te gaan lukken, haalde Odoi de doorgebroken Bataille onderuit. Het leverde hem geel op na nog maar 8 minuten. Hij mist daardoor de volgende wedstrijd tegen Union.

Pas na 25 minuten werd een doelman een eerste keer aan het werk gezet. Het was Mignolet die een afstandsschot van Muja moest pakken. Daarna probeerde Antwerp meer vat op de match te krijgen, maar het was wel Club dat tot de volgende kans kwam. Een vrije trap van Rits belandde voor de voeten van Vanaken die van dichtbij uithaalde, maar zijn schot geblokt zag door Alderweireld. Daarna viel de match compleet stil en zagen we geen kansen meer. Er waren wel nog een aantal foutjes en opstootjes te noteren, maar ref D’Hondt hield de kaarten op zak.

Na de pauze kwam het eerste gevaar van de thuisploeg. Janssen haalde verrassend uit en bijna kon Ekkelenkamp de rebound benutten, maar Mechele pakte uit met een uitstekende defensieve tussenkomst. Antwerp vroeg een penalty, maar dat kreeg het niet. Daarna was het terug wachten op echte opwinding. Beide ploegen wouden vooral zo weinig mogelijk weggeven, waardoor ruimtes klein waren en gevaarlijke aanvallen schaars bleken. Die hoge intensiteit zagen we wel vertaald in gele kaarten voor onder meer Buchanan, De Laet, Lang, Mechele en Onyedika.

Een kwartier voor tijd kwam er nog eens wat gevaar. Een counter van Antwerp leek veel potentieel te bieden aan de thuisploeg, maar invaller Kerk maakte de verkeerde keuze en knalde hoog over. Antwerp probeerde toen wel op het gaspedaal te duwen, maar kon de Brugse organisatie niet ontmantelen. De meeste dreiging kwam wel nog van de thuisploeg, maar zonder doelpunten als gevolg. Ritchie De Laet kwam nog het dichtst bij een goal in de blessuretijd, maar zijn volley ging net over de goal van Mignolet.

In het absolute slot had Blauw-Zwart ook nog een kansje op de winning goal toen de bal pardoes voor de voeten van Odoi terechtkwam in de zestien. De Belg was iets te verrast om hard af te drukken, waardoor Butez de bal kan klemmen. Al met al heel weinig kansen in een gesloten partij, beide ploegen houden elkaar in evenwicht op tactisch gebied en op het scorebord. Zo eindigt deze matige topper op een 0-0 gelijkspel. Als Genk straks wint van Gent komt Club op….21 punten van leider Genk.

Jupiler Pro League – Speeldag 24
Toeschouwers: 23.000 – Bosuilstadion
Scheidsrechter: Lothar D’Hondt
Royal Antwerp: Jean Butez – Ritchie De Laet, Toby Alderweireld, William Pancho – Arbore Muja (46’ Gyrano Kerk), Keita, Jürgen Ekkelenkamp, Arthur Vermeeren, Jelle Bataille – Michel-Ange Balikwisha (75’ Anthony Valencia), Vincent Janssen. Coach: Mark Van Bommel.
Club Brugge: Simon Mignolet – Dennis Odoi, Brandon Mechele, Jack Hendry, Bjorn Meijer – Mats Rits (80’ Casper Nielsen), Raphael Onyedika, Hans Vanaken – Tajon Buchanan, Kamal Sowah (88’ Roman Yaremchuk), Noa Lang. Bank: Josef Bursik, Nick Shinton, Clinton Mata, Dedryck Boyata, Abakar Sylla, Cisse Sandra, Antonio Nusa,. Coach: Scott Parker.
Gele kaarten: 8’ Odoi, 54’ Buchanan, 62’ De Laet, 66’ Lang, 71’ Mechele
Rode kaarten: /
Doelpunten: /

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.