Home > Ann Ceurvels wordt meter van BSO De Passer, school voor kinderen met ASS

Ann Ceurvels wordt meter van BSO De Passer, school voor kinderen met ASS

Geschreven op 15 januari 2020 om 15:48 door Mario De Wilde

Geen warmere school dan BSO De Passer. In 2015 van start gegaan, werd de school in 2017 al officieel uitgeroepen tot Warmste school van Brugge, maar nog belangrijker: je voelt er elke dag de begeestering en betrokkenheid in elke actie, bij elk contact. Dus mag vijf jaar De Passer passend gevierd worden. en dat gebeurde deze middag met het meterschap van Ann Ceurvels.

Vijf jaar, een nieuwe meter

‘Kinderen met autisme zijn schone mensen, ook met hun etiketje. Ze hebben zelfs superkrachten, vinden mogelijkheden op plekken waar wij ze niet vinden.’, zegt Ann Ceurvels. De actrice heeft zelf een zoon met ASS en is auteur van het boek ‘Etiketjes’ (en opvolger ‘Etiketjes 18+’). Ze heeft een praktijk waarin ze gezinnen begeleidt waarvan iemand een etiketje draagt. Ann wordt meter van De Passer! Samen met Thomas Fondelli, autoriteit op vlak van autismebegeleiding én van dag één peter van De Passer, helpt zij de school om leerlingen te ondersteunen en de nieuwe visie vorm te geven.

Vijf jaar, een nieuwe visie

Vijf jaar werking inspireerde de school om een nieuwe visie te ontwikkelen, samen met ouders, externen, leerlingen, leerkrachten en ander personeel. Dat gebeurde al vandaag maar ook op langere termijn zal men hierover van gedachten wisselen.

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.