Home > Anderlecht haalt vlotte zege op het veld van Cercle Brugge: 0-3

Anderlecht haalt vlotte zege op het veld van Cercle Brugge: 0-3

Geschreven op 5 november 2023 om 21:35 door Mario De Wilde

Deze middag ontving Cercle Brugge co-leider Anderlecht in het eigen Jan Breydelstadion. Met vier ontbrekende basisspelers beloofde het geen makkelijke middag te worden. Groen-zwart begon goed aan de wedstrijd, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen voor de bezoekers. Cercle verloor zo met 0-3, na doelpunten van Dolberg, Dreyer en Stroeykens.

Al na drie minuten was er een eerste kleine kans voor Cercle via topschutter Denkey, die een voorzet van Nazinho niet binnen het kader kon koppen. Groen-zwart toonde in de openingsminuten hun herkenbare drang naar voren, maar ook Anderlecht voetbalde meteen mee. In de negende minuut trapte Delaney voor de bezoekers een grote kans van dichtbij over.

De wedstrijd ging goed op en af, omdat beide ploegen op zoek gingen naar de openingstreffer. Toch waren er niet veel grote kansen te noteren. Na een kwartier kon Olaigbe naar binnen komen om van buiten de zestien de verste hoek op te zoeken. Veel last heeft Schmeichel niet met de poging, net zoals de schoten van Stroeykens en Dolberg even later Warleson aan de andere kant niet in de problemen brachten.

Halverwege de eerste helft leek de wedstrijd te kunnen kantelen in het voordeel van Cercle toen de VAR scheidsrechter Boterberg naar het scherm riep om te checken of Debast rood moest krijgen voor een fout op Denkey. Boterberg besloot om het bij geel te houden, maar dat liet Denkey niet aan zijn hart komen. De Togolese spits mikte kort daarna van in het drukbezette strafschopgebied naar de rechteronderhoek. Er was een goede Schmeichel nodig om de openingstreffer te voorkomen.

Na een dik halfuur spelen toonde ook Thorgan Hazard dat hij kan voetballen. Hij wipte de bal handig over De Wilde, om vervolgens klaar te leggen en met links richting de verste hoek te schieten. Zijn schot spatte uiteen op de paal. Even later was het wel raak voor Paars-wit. Na een aanval, die opnieuw bij een actie van Hazard begon, kwam de bal met wat geluk bij Dolberg. De Deense spits miste van dichtbij niet.

De bezoekers putten veel moed uit de openingstreffer, want niet veel later lukte het hen al om hun voorsprong te verdubbelen. Dolberg legde de bal klaar voor Dreyer, die het leer netjes in de verste hoek krulde. Groen-zwart had voor rust geen antwoord meer klaar en zo gingen de ploegen met een 0-2 ruststand de kleedkamer in.

Cercle begon met nieuwe moed aan de tweede helft en voetbalde in de openingsfase vaak op de helft van de bezoekers. Kansen kwamen daar echter niet uit en op het uur profiteerde Anderlecht van de vrijgekomen ruimte. Dreyer kon met wat geluk de zestien binnenlopen en achteruit leggen naar Stroeykens, die de 0-3 binnentrapte.

Het derde doelpunt was een harde klap voor de Vereniging, dat daarna niet meer weerwerk kon bieden dan zacht schot van De Wilde op Schmeichel en een poging van Denkey, die naast hobbelde. Denkey probeerde het wat later nog enkele keren. Twee keer stuitte zijn schot op een verdediger en een keer trapte hij de bal net over.

Cercle verloor zo met 0-3 van Anderlecht, na een moeilijke zondagmiddag in Jan Breydel waarin de bezoekers efficiënter waren dan de thuisploeg.

OPSTELLINGEN:
Cercle Brugge: Warleson, Utkus (65’ Minda), Daland, Popovic (79’ Mianque), Lemaréchal, Denkey, Gboho, Olaigbe (79’ Semedo Varela), Nazinho (85’ Etonde), De Wilde (85’ Lietaert), Siquet

Anderlecht: Schmeichel, Hazard (85’ Flips), Dolberg (85’ Vazquez), Vertonghen (85’ N’Diaye), Augustinsson, Rits, Delaney (70’ Arnstad), Stroeykens (79’ Amuzu), Dreyer, Sardella, Debast

Doelpunten: 37’ Dolberg, 40’ Dreyer, 59’ Stroeykens

Gele kaarten: 15’ Augustinsson, 25’ Debast, 35’ Rits, 62’ Popovic, 69’ Minda

Scheidsrechter: Jan Boterberg

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.