Home > Anderlecht-Club Brugge: 1-1. Twee topploegen maken er een potje ‘huilen voetbal’ van

Anderlecht-Club Brugge: 1-1. Twee topploegen maken er een potje ‘huilen voetbal’ van

Geschreven op 24 september 2023 om 22:17 door Mario De Wilde

Nee, de gemiddelde voetbalfan heeft zich afgelopen weekend weeral niet kunnen opwarmen aan ons nationaal voetbal. Het was goed dat Genk en Sint-Truiden elk drie goals maakten want bij de andere matchen werd er…. 11 (elf) keer gescoord, nadat er twee weken geleden in totaal 10 x een doelpunt door 16 teams werd gescoord. En nog erger was de kwaliteit van datzelfde voetbal dat slecht door vaak heel slecht was. Deze avond toonden Anderlecht en Club Brugge dat nog eens extra. Club behaalde een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Anderlecht in een match waarbij de kijkers met veel goede wil  kansen zagen. Blauw-Zwart kwam kort voor de rust op achterstand na een doelpunt van Dolberg, maar halfweg de tweede helft bracht Andreas Skov Olsen Club verdiend op gelijke hoogte.

De Brugse basiself onderging één wijziging in vergelijking met de partij tegen Beşiktaş: Philip Zinckernagel – donderdag nog afwezig wegens ziekte – nam zijn basisplaats weer in, ten nadele van Michal Skóras. De Brusselaars begonnen scherp en agressief aan de partij, maar het eerste gevaar kwam wel van Blauw-Zwart: een voorzet van op links werd doorgekopt tot bij de vrijstaande Sabbe, maar de jonge rechtsachter trapte over de bal. Aan de overkant caprioleerde een voorzet via de voet van Zinckernagel tegen zijn eigen arm, maar Lawrence Visser en de VAR oordeelden terecht dat het geen strafschop was.

Club had het aanvankelijk lastig met de fel opzittende thuisploeg, maar groeide mondjesmaat in de partij. De Bruggelingen hadden steeds meer balbezit en kwamen ook vaker in de buurt van Kasper Schmeichel. Eerst ging de Deense doelman goed plat op een afstandsschot van Onyedika en daarna kon Vetlesen zijn poging niet kadreren. De beste kans viel kort voor het half uur: Vertonghen kon een doorsteekpass van Vetlesen naar Skov Olsen eerst nog onderscheppen, maar in de daaropvolgende actie kwam het leer op links bij De Cuyper, die zijn pegel over de deklat zag vliegen.

Anderlecht had nog geen enkele kans bij elkaar gevoetbald, maar kwam vijf minuten voor de rust wel op voorsprong. Een afgeweken schot van Amuzu werd aan de verste paal terug voor doel gebracht door Sardella en daar kon Dolberg de 1-0 van dichtbij binnenkoppen. Een domper voor Club dat nochtans steeds meer de bovenhand had.

Na de pauze probeerde Blauw-Zwart voor meer gevaar te zorgen via voorzetten vanop de flank, maar de passing was aanvankelijk te onzuiver om de thuisploeg in de problemen te brengen. Anderlecht loerde intussen op de counter en kreeg zo op het uur een prima kans: Hazard kreeg plots alle ruimte op links, maar zijn knal zoefde over de lat. Een stevige waarschuwing voor Club, dat een uitstekende reactie in huis had: Zinckernagel sneed naar binnen en legde het leer terug tot bij Skov Olsen, die de 1-1 in de verste hoek binnenknalde.

Ronny Deila bracht daarna Nielsen en Jutglà in de ploeg en later ook Boyata, en schakelde over op een 3-5-2. Geen van beide teams durfde echter veel risico’s te nemen, waardoor er weinig uitgespeelde kansen volgden. Een afstandsschot van Skov Olsen werd makkelijk gepakt door Schmeichel en aan de overkant ging een poging van Dreyer naast. Ook een scherpe voorzet van Nielsen werd nog net weggewerkt.

In de slotfase kwam het gevaar uitsluitend van Club. Na een vlijmscherpe counter mikte Thiago naar de korte hoek, maar zijn schot ging via Debast in hoekschop. Even later ging een schot van Spileers over doel, terwijl ook Nielsen zijn kopbal niet kon kadreren. Het slotakkoord was voor Jutglà, maar zijn poging zoefde een meter over de winkelhaak. Oef, einde van een totale non-match…

Jupiler Pro League – Speeldag 8
Toeschouwers: 21.000 – Lotto Park
Scheidsrechter: Lawrence Visser
RSC Anderlecht: Kasper Schmeichel – Killian Sardella, Zeno Debast, Jan Vertonghen, Ludwig Augustinsson – Mats Rits, Theo Leoni, Thomas Delaney (45+2’ Amadou Diawara) – Thorgan Hazard (76’ Alexis Flips), Kasper Dolberg (43’ Luis Vazquez), Francis Amuzu (76’ Anders Dreyer). Coach: Brian Riemer.
Club Brugge: Simon Mignolet – Kyriani Sabbe, Brandon Mechele, Jorne Spileers, Maxim De Cuyper – Hugo Vetlesen (67’ Casper Nielsen), Raphael Onyedika, Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen (76’ Dedryck Boyata), Igor Thiago, Philip Zinckernagel (67’ Ferran Jutglà). Bank: Nordin Jackers, Eder Balanta, Denis Odoi en Michal Skóras. Coach: Ronny Deila.
Gele kaarten: Vetlesen, Vazquez.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 40’ Dolberg (1-0), 64’ Skov Olsen (1-1).

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.