Home > Amerikaanse band The War On Drugs komt volgende zomer naar Brugge

Amerikaanse band The War On Drugs komt volgende zomer naar Brugge

Geschreven op 13 december 2023 om 12:45 door Mario De Wilde

Cactusfestival in Brugge loste gisteren een eerste naam voor hun 41ste editie op 12, 13 en 14 juli 2024 in het Minnewaterpark in Brugge. De Amerikaanse band The War On Drugs zal het festival op zondag 14 juli afsluiten. Daarmee haalt de organisatie meteen een klepper van formaat binnen. De band stond eerder al op onder andere Rock Werchter en Pukkelpop en veroverde in 2022 een mooie achtste plaats in de Tijdloze 100 met hun hit ‘Thinking Of A Place’.

In de voorbije jaren wist The War On Drugs een ongeziene, wereldwijde status op te bouwen. De band uit Philadelphia groeide sinds het succes van hun doorbraakplaat ‘Lost in The Dream’ (2014) uit tot Sportpaleis proporties. Hun waarmerk: een heel eigen, atmosferische sound waarin zowel roots, rock, indie als psych samen komen. Wijdse, epische songs waarin zowel ruimte is voor rust en stilte als voor gitaarsolo’s met de kracht van een orkaan. Songwriter/gitarist Adam Granduciel neemt hierbij de hoofdrol op, gesteund door een zeskoppige band die met ogenschijnlijk gemak hit na hit uit de mouw schudt; ‘Red Eyes’, ’Thinking of a Place’, ‘Under The Pressure’, ‘I Don’t Live Here Anymore’… Allemaal instant classics met een tijdloos aura.

Ticketverkoop
Na de grote arena’s en festivalweides, kiest The War On Drugs deze zomer dus voor de intimistische setting van het Minnewaterpark voor een exclusieve, twee uur durende festivalshow. De ticketverkoop voor Cactusfestival 2024 start op vrijdag 15 december 2023 om 11u. Meer info op www.cactusfestival.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.