Home > Amazing… Amanda Browder op bezoek in 5e leerjaar Brugs Sint-Andreasinstituut

Amazing… Amanda Browder op bezoek in 5e leerjaar Brugs Sint-Andreasinstituut

Geschreven op 18 maart 2021 om 18:54 door Mario De Wilde

Van 8 mei tot 26 september 2021 vormt de Brugse binnenstad voor de derde keer het decor voor de Triënnale en voor hedendaagse kunst. Deze kunstroute in openlucht neemt je mee langs installaties van nationale en internationale kunstenaars balancerend tussen droom en werkelijkheid. Voor scholen ontwikkelde de groep Triënnale Brugge 2021 speciale rondleidingen op maat maar ook naaiateliers. Samen met de Amerikaanse kunstenares Amanda Browder kunnen scholen, klassen in april en mei ek meewerken aan een kunstinstallatie, een speelse lappendeken aan de Verversdijk.

Het vijfde leerjaar van meester Bert Declerck en juf Karin Robert, Sint-Andreasinstituut, Brugge, krijgt op vrijdag 21 mei e.k. de kans om samen met Amanda Browder mee te werken aan deze textielinstallatie. In een workshop van 2 uur, in House of Time aan de Komvest te Brugge, wordt in kleine groepjes gewerkt, stof gesorteerd, aan elkaar gespeld en genaaid en één groot kunstwerk gevormd. Amanda Browder zal zelf ook aanwezig zijn om de workshop live te begeleiden.

Om deze workshop voor te bereiden skypte de klas van meester Bert en juf Karin Robert met Amanda Browder, deze middag de kunstenaar herself. De leerlingen van het vijfde leerjaar kregen al enkele lesjes Engels ter voorbereiding van dit gesprek, aldus juf Karin Robert. Meester Bert: ‘Ze brachten ook stofjes mee naar de klas als voorwerk.’ De leerlingen stelden zich voor en bevroegen Amanda Browder over haar opzet ifv de aankomende Triënnale. Ze toonden hun stofjes en vertelden daarbij in het Engels waarom ze die stof uitkozen. Amanda Browder nam verschillende screenshots van de verzamelde stoffen en was er bijzonder enthousiast over. Ook Els Degryse, medewerker Triënnale Brugge 2021, was bij dit online Skype gesprek aanwezig en leidde alles in
goede banen. ‘It was an amazing experience!, vertelde juf Karin Robert aan onze krant achteraf….

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.